Premier League - Az Arsenal ideiglenes vezetőedzője még több időt adna a beilleszkedésre a klub rekordigazolásának
Az Arsenal ideiglenes vezetőedzője még több időt adna a beilleszkedésre a klub rekordigazolásának
Fotó: Europress/AFP

Az Arsenal ideiglenes vezetőedzője még több időt adna a beilleszkedésre a klub rekordigazolásának

Takács MártonTakács Márton
2019/12/06 14:21
Freddie Ljungberg le akar ülni, hogy nyíltan elbeszélgessen az Arsenal rekordigazolásával, Nicolas Pepével azért, hogy segítsen az elefántcsontparti szélső beilleszkedésében.

Az Ágyúsok 73 millió fontért szerződtették Pepét a Lille-től a nyáron, de a támadó eddig még nem volt képes kiegyensúlyozott teljesítményre. 

Új lendületet vihet az Arsenal lankadó támadójátékába a 72 milliós rekordigazolás | Hosszabbítás

Pár hete még elképzelhetetlennek tűnt, hogy az Arsenal ezen a nyáron megdönti saját átigazolási rekordját, de mégis így történt. Az egyébként visszafogottan költekező Ágyúsok 72 millió fontot sem sajnáltak a Lille színeiben valósággal berobbanó szélsőért, Nicolas Pépéért, aki reményeik szerint új színt visz az eredményessége ellenére színtelen-szagtalan támadójátékba.

A 24 éves labdarúgó nem volt a kezdőcsapat tagja az Arsenal legutóbbi öt mérkőzésén, Ljungberg bemutatkozó meccsén, a Norwich elleni hétvégi 2-2-t a kispadon ülve nézte végig, a csütörtöki Brightontól elszenvedett 2-1-es vereség alkalmával 45 percet kapott csereként. 

A svéd edző a múlt héten foglalta el a menesztett Unai Emery helyét, kijelentette, hogy az edzéseken nyújtott teljesítmények meggyőzték őt, hogy más játékosokat preferáljon a Carrow Roadon játszott múlt hétvégi találkozón, ez a magyarázat amúgy nem különbözik az elődje indoklásától Mesut Özil mellőzésével kapcsolatban. 

Ljungberg, aki két fiatalabb játékost használt inkább csereként Norwichban (Gabriel Martinelli és Bukayo Saka), azt mondta, hogy úgy gondolja, Pepének még időre van szüksége. 

"Nicolas egy nagyon, nagyon jó játékos" - nyilatkozta Ljungberg"Időnként a más bajnokságokból érkezőknek időbe telik az alkalmazkodás az új körülményekhez, a pályán és azon kívül is. Nicolas olyan valaki, akivel tervezek leülni beszélni, hogy mit érez ezekkel kapcsolatban. Fontos játékos. Ez egy új ország és egy új játékstílus számára, és egy kicsit beszélgetni fogok vele arról, hogy mit várok tőle és hogy tudja, hogyan kell játszania."

Pepe Ljungberg első, az Emirates-ben vívott, a Brighton elleni bajnokiján sem szerepelt a kezdőben csütörtökön, a félidőben csereként állt be Joe Willock helyére.

Hat dolog, amit meg kell tennie az Arsenal döntetlennel rajtoló ideiglenes vezetőedzőjének | Hosszabbítás

Az Arsenal egykori játékosának, Freddie Ljungbergnek helyre kell állítania a csapat identitását, és vissza kell térni a régi támadó stílushoz. A Guardian egy hatpontos csomagot állított össze, amely ügyekben gyorsan lépnie kéne az eredményes szereplés érdekében. Az Arsenal ideiglenes vezetőedzője, Freddie Ljungberg lenyűgöző munkát végzett az Arsenal U23-as gárdájával, és örömmel fogadná az első csapatnál végzett feladatát állandó jelleggel is.

Az Arsenal legutóbb október 24-én (!), a Vitória Guimaraes ellen (3–2) nyert tétmérkőzést, azóta kilenc meccsen hat döntetlen és három vereség a londoniak mérlege. Ilyen rossz sorozatra 1977 márciusa óta nem volt példa az Ágyusoknál, akkor a csapat tíz találkozón át maradt nyeretlen. 

Ebben az időszakban ráadásul meccsenként átlagban két gólt kapott az Arsenal, így Ljungberg egyik legfőbb feladata a védelem stabilizálása. Látva azt, hogy még a Brighton is úgy ment át a londoniak középpályáján és védelmén, mint kés a vajon, és egymás után alakította ki a helyzeteit, nagy bajban vannak Sokratisék. 

"Nagyszerű lenne, ha csak szombatonként játszanánk, mert így lenne néhány olyan edzésünk, amelyeken folyamatosan tudnánk dolgozni a javítanivaló elemeken" - mondta az Arsenal korábbi legendás középpályása. "Ez egy folyamatos téma lesz, hosszú ideig kell dolgoznunk a védelmünkön. Megvan a minőség a hátvédsorunkban is, de így is sürgősen javulnunk kell hátul."

Ljungberg_Arsenal_Brighton.jpg Fotó: Europress/AFP

Ljungberg, aki a szurkolók egyik legnagyobb kedvence volt, amikor kilenc éven át erősítette a rendkívül sikeres Arsenalt középpályásként, szintén tisztában van azzal, hogy a jelenlegi csapatnak vissza kell szereznie az Emirates támogatását. A légkör gyakran ellenségessé vált Emery uralkodásának vége felé, drukkerek ezrei maradtak távol. 

"Ami az Emirates-t illeti, a szurkolók azt akarják, hogy meccseket nyerjünk és jó focit játsszunk" - tette hozzá Ljungberg. "Úgy gondolom, hogy a stadionban ezzel lehet jó hangulatot lehet, akár velem, akár valaki másnak mint edzőnek."

via The Telegraph


Hozzászólások