Premier League - Az Arsenal felelőtlenül engedte el egyik legjobbját, a Juventus meg lecsapott rá
Az Arsenal felelőtlenül engedte el egyik legjobbját, a Juventus meg lecsapott rá

Az Arsenal felelőtlenül engedte el egyik legjobbját, a Juventus meg lecsapott rá

Takács Márton ·
2019/02/12 11:54

Hétfőn vált biztossá, hogy az Arsenal walesi középpályása, Aaron Ramsey szerződése nyári lejártakor a Juventusnál folytatja pályafutását. A torinóiak így gyakorlatilag ingyen szerzik meg az Ágyúsok emblematikus játékosát, ami jól megmutatja, mennyire nem becsüli meg értékeit a londoni klub. 

2018 fájdalmas év volt az Arsenal szurkolóinak, Olivier Giroud, Santi Cazorla, Jack Wilshere és Arsene Wenger is távozott a klubtól. Már tavaly értesülhettünk róla, hogy az egyesületet egyre dilettánsabb módon irányító vezetés Aaron Ramsey-t is el fogja engedni, akivel Unai Emery menedzser (inkább csak vezetőedzői jogkörökkel) nem számol hosszút távon, így egyik legnagyobb értékét úgy veszíti el az Arsenal, hogy szinte egy árva pennyt nem kap érte. Február elején Sven Mislintat vezető játékos-megfigyelő is elhagyta London piros felét, akit 2017 decemberében szereztek meg Dortmundból, Superman is irigykedne a látására, de őt sem tudták megtartani. Így kótyavetyéli el fontos embereit a távlatokban gondolkodás helyett az egyre inkább elchelseasedő Arsenal. Miközben Jamie Carragher épp azt mondta, hogy Maurizio Sarri Arsenalt csinált a Chelsea-ből.

17 év után távozik a klubtól az Arsenal egyik legzseniálisabb góljának szerzője | Hosszabbítás

Jack Wilshere, az Arsenal középpályása kedd este bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését a londoniakkal, és távozik az egyesülettől, ahol 17 évet töltött. 2013 októberében az Arsenal 4-1-re legyőzte a Norwich csapatát, az Ágyúsok góljainak sorát Jack Wilshere nyitotta egy elképesztő támadás végén.

Mit adtak nekünk a rómaiak? Mit adott az Arsenalnak Aaron Ramsey? Ha vízvezetéket és csatornát nem is, visszautasította a Manchester United ajánlatát az Ágyúsokért, borzasztó lábtörést szenvedett, de visszatért, és két FA-kupa-döntőben is győztes gólt szerzett. De mindenekelőtt stabilitást, lendületet és energiát.


2008 óta tartó 11 arsenalos szezonja alatt eddigi 361 meccsén szerzett 62 gólt középpályásként, és kiosztott 64 gólpasszt. Rambo az egyik legkedveltebb játékosa volt a csapatnak, ezért is fájhat a távozása az Arsenal-szurkolóknak. Nyilván nincs pótolhatatlan játékos (dehogynem), Ramsey személyében mégis egy jelkép búcsúzik majd el nyáron, aki talán a legjobban testesítette meg azt az érzést, amiért a Bergkamp-Henry korszak után igazán szeretni lehetett az Ágyúsokat. 


28 évesen, óriási Premier League-tapasztalattal a legjobb korban van, a Juventus nagyon okosan tette, hogy megszerezte. Miralem Pjaniccsal nagyszerű kettőst fog alkotni a Juve középpályáján, Londonban meg ehetik a kefét. Maga Ramsey a Twitteren tudatta távozását.

"Ahogy azt már hallhattátok, előszerződést kötöttem a Juventusszal. Szerettem volna egy személyes közleményben tájékoztatni erről az Arsenal mindig hűséges és támogató szurkolóit. Még tinédzserként üdvözölhettetek a klubnál, és mindig ott voltatok nekem, a sikereknél és a mélypontoknál egyaránt. 11 hihetetlen év után nehéz szívvel hagyom el Észak-Londont. Mindent köszönök!

Továbbra is igyekszem 100%-ot nyújtani, és remélem, hogy erősen fogjuk befejezni ezt a szezont, mielőtt elkezdődne életem új fejezete Torinóban. 

Üdvözlettel

Aaron"


Brit sajtóértesülések szerint az egyik legkiválóbb Wenger-bébi a négyéves szerződésének értelmében 400 ezer fontot fog keresni hetente Torinóban, amivel a világ tíz legjobban fizetett labdarúgójának egyike és a valaha legtöbbet kereső brit lesz. 

A cikkben foglaltak alapján még nem látni az Ágyúsokért több mint 50 éve rajongó világhírű író, Nick Hornby megállapítását, melyet egy pazar cikkben írt meg tavaly áprilisban. Teljesen új alapokra helyeződik a fociláz London piros felén.

Nick Hornby: Az Arsenal szabadon álmodozhat egy jobb jövőről Arsene Wenger távozása után | Hosszabbítás

Az ESPN szerkesztői megkérték Nick Hornbyt, a világhírű angol írót és forgatókönyvírót - akinek az Arsenalhoz fűződő szenvedélyes rajongásáról szól minden idők egyik legjobb focis könyve, a "Fociláz" című regénye -, hogy értékelje a hírt, miszerint Arsene Wenger 22 év után elhagyja a Ágyúsok kispadját. Az alábbiakban Hornby cikkének fordítását közöljük.


Hozzászólások