Premier League - Az Arsenal box-to-box középpályást és védőt igazolna télen, de nagy nevekben nem gondolkozhatnak a klubnál
Az Arsenal box-to-box középpályást és védőt igazolna télen, de nagy nevekben nem gondolkozhatnak a klubnál
Fotó: Europress/AFP

Az Arsenal box-to-box középpályást és védőt igazolna télen, de nagy nevekben nem gondolkozhatnak a klubnál

Takács MártonTakács Márton
2020/01/10 10:35
Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője kijelentette, nem várja el klubjától, hogy jelentősebb beruházásokat hajtson végre a januári átigazolási időszakban, bár érthető, hogy az egyesület továbbra is szívesen megerősítené a középpályát és a védelmet, ha lehetséges. 

Az Arsenal abban reménykedik, hogy egy box-to-box középpályást és egy védőt tud szerezni az első csapathoz a télen, bár nem túl bő költségvetésük miatt sokkal valószínűbb, hogy inkább kölcsönügyleteket kötnek majd, mint sokba kerülő végleges igazolásokat. 

Az Arsenal sokat költött a nyári piacon, annak ellenére, hogy ismét nem jutott be a Bajnokok Ligájába, és a klub vezetői a januári ablakban a jó ár-érték arányban bíznak.

Az Arsenalnak igazolnia kell, miután amúgy is gyenge lábakon álló védelméből a teljes szezonra kiesett egy embere | Hosszabbítás

Az Arsenal angol válogatott hátvédje, Calum Chambers térdműtéten esett át, így hat-kilenc hónapig nem lesz bevethető állapotban. Kiesése az Arsenalt aktív szerepre kényszeríti a téli átigazolási időszakban. A középső védő az Arsenal múlt vasárnapi, Chelsea elleni mérkőzésén sérült meg, és csütörtökön már meg is operálták a bal térdében elszakadt elülső keresztszalagja miatt.

Calum Chambers hosszú távú sérülése korlátozza Arteta lehetőségeit a védelem közepén. Konstantinos Mavropanos valószínűleg kölcsönbe kerül majd egy másik csapathoz még ebben a hónapban, míg az Arsenal ismét meghallgatná a Shkodran Mustafiért beérkező ajánlatokat. Az Ágyúsok kinézték maguknak Dayot Upamecanót, az RB Leipzig 21 éves remek francia hátvédjét, akit a Barcelona is szívesen látna soraiban.

Arra a kérdésre, vajon vár-e valamilyen jelentős beruházást az elkövetkező hetekben, Arteta azt mondta: „Nem várok nagy dolgokat. Nagy dolgokat inkább a jelenlegi játékosainktól várok, a sérülésekből gyógyuló játékosoktól is. Ez a legnagyobb várakozás részemről. Ha találunk olyan opciót, amely segít bizonyos területeken kiegyensúlyozottabb módon szerepelni a szezonban, és ez hasznos lenne számunkra, megvizsgáljuk a lehetőségeket. Mindig figyelnünk kell, mert nyilvánvalóan vannak súlyos sérültjeink, akik hosszú időre kiesnek. Meg kell nézni, találhatunk-e lehetőségeket ezen a téren."

Arteta közben a Hertha által csábított Granit Xhakával is egyeztetett, aki a spanyol edző érkezésével újra élvezi a játékot a klubnál, és lehet, hogy mégis maradna az Arsenalnál. A The Daily Telegraph a múlt héten arról számolt be, hogy az Arsenal olyan klubok között szerepel, amelyek érdeklődnek Nathan Ake, a Bournemouth védője iránt, akiért a Chelsea, a Tottenham Hotspur, a Manchester City és az Everton is versenyez.

Ake.jpg Nathan Ake az Arsenal egyik kiszemeltje - Fotó: Europress/AFP

Eközben a fiatalok közül a 19 éves Emile Smith Rowe és a 18 esztendős Tyreece John-Jules haladéktalanul kölcsönbe kerülnek majd valahová. A klub az elkövetkező napokban dönt Eddie Nketiah rövid távú jövőjéről, miután a sokra taksált csatár visszatért a Leeds Unitedben töltött kölcsönjátékából.

"Leültem vele beszélgetni, és nagyon meggyőző volt." nyilatkozta Arteta Nketiahról. "Úgy gondolom, hogy nagy kihívás volt számára, hogy Leedsben abban a környezetben dolgozzon. Azt hiszem, sokkal jobb, jóval versenyképesebb játékos lett. A mostani döntés arról szól, hogy jobb-e még öt hónapra elküldeni őt, hogy kiaknázza a benne rejlő potenciált, és készen álljon a következő szezonra, vagy itt tartsuk. Ez az, amit meg kell vitatnunk a következő napokban."  

via The Telegraph


Hozzászólások