Premier League - Arra kérték a Liverpool gólvágóját, hogy szabaduljon meg a terroristaszakálltól
Arra kérték a Liverpool gólvágóját, hogy szabaduljon meg a terroristaszakálltól
Fotó: Europress/AFP

Arra kérték a Liverpool gólvágóját, hogy szabaduljon meg a terroristaszakálltól

Németh DánielNémeth Dániel
2018/03/13 12:14

Mohamed Salah veszélyes, ma már mindenki tudja Angliában, hogy őt kell megállítaniuk, amennyiben üzenni szeretetnének a Liverpoolnak. A kerítésszaggató góljairól ismert játékos ezúttal azonban nem a teljesítményével, hanem a külsejével került a középpontba.

Történt ugyanis, hogy az egyiptomi állami újság, az Al-Ahram egyik újságírója arra kérte a támadót, hogy szabaduljon meg szakállától, mivel jelenleg pont úgy néz ki, mint egy terrorista. A cikk szerint a mostani külseje "egy polcra helyezi a szélsőségesekkel és a terroristákkal."

A javaslat nem aratott osztatlan sikert a közösségi médiában, rengeteg szurkoló kritizálta az újságcikkben sugallt állítást, mondván: mindenkinek jogában áll eldöntenie, milyen hajviseletet vagy arcszőrzetet szeretne hordani. Valamint az sem szerencsés, ha valakit a külseje alapján ítélnek meg.

Salah ráadásul Egyiptomban óriási sztárnak számít, rengetegen tekintenek példaképként a 25 éves futballistára. Fontos szerepet játszott például abban, hogy Egyiptom 1990 óta először kijutott egy világbajnokságra, egészen konkrétan az ő góljával kvalifikálta magát a tornára Egyiptom.

A 2017-es szezonja alapján az Év Afrikai Játékosának választott Salah hatalmas formában van a mostani szezonban, minden sorozatot figyelembe véve 33 gólt és 9 gólpasszt jegyzett 42 mérkőzésen. A fejlődéséről és a Liverpoolban betöltött szerepéről nemrég mi is írtunk.

Hogy mi lesz Salah arcszőrzetének sorsa, az minden bizonnyal a következő napok egyik legfontosabb kérdése lesz. Addig is, próbáljuk meg együtt elképzelni, hogyan nézne ki egy helikopteres interjú a szakáll nélküli Salah-val.

Hozzászólások