Premier League - Ancelottit nem lepte meg Lampard edzői sikere, szerinte Terry lesz a következő
Ancelottit nem lepte meg Lampard edzői sikere, szerinte Terry lesz a következő
Fotó: Europress/AFP

Ancelottit nem lepte meg Lampard edzői sikere, szerinte Terry lesz a következő

Takács MártonTakács Márton
2020/05/23 13:55
A Frank Lampard által elért edzői siker nem meglepő Carlo Ancelotti számára, a Chelsea korábbi menedzsere azt várja, hogy egykori középpályása mellett John Terry is hasonlóan szép tréneri pályára lép.

A Stamford Bridge-en megfordult nagy futballisták közül Frank Lampard több mint biztatóan kezdett a Chelsea élén, pedig csak egy szezonnyi vezetői tapasztalattal rendelkezett a Derby County edzőjeként, mielőtt átvette volna korábbi csapata irányítását. Ehhez képest csodálatosan teljesítette feladatát, mivel a Chelsea lenyűgözően halad előre egy izgalmas, fiatal csapattal.

Carlo Ancelotti mindig is úgy vélte, hogy az egykori angol válogatott védő, John Terry - aki jelenleg az Aston Villánál Dean Smith asszisztense - Lampardhoz hasonló utat fog bejárni a közeljövőben.

Szinte észrevétlenül vált posztja egyik legjobbjává a Chelsea középpályása | Eurosport

Mateo Kovacic az első chelsea-s szezonjában még a legtöbbször lecserélt játékos volt a Premier League-ben, Frank Lampard érkezését követően azonban a csapat egyik legfontosabb láncszeme lett. Ugyan a gólokat és gólpasszokat még mindig nem tőle kell várni elsősorban, cserébe viszont mesteri érzékkel juttatja veszélyes helyekre a labdát.

A nagy tapasztalattal rendelkező olasz edző így nyilatkozott két korábbi játékosáról: 

"Nem vagyok meglepve [hogy Lampardot menedzserként látom], mert játékosként Frank fantasztikus taktikai tudással rendelkezett. Azt várom, hogy Terry is menedzser legyen előbb-utóbb, most még asszisztens, de úgy gondolom, hogy mindketten rendelkeznek azokkal a képességekkel, amelyek alapján jó menedzser válhat belőlük. Frank most nagyon jó helyen van a Chelsea élén." 

Lampard azt reméli, hogy megismétli azt a sikert, amelyet Ancelotti ért el a londoniaknál töltött ideje alatt.

Ancelotti, aki visszatért a Premier League-be az Everton kispadjára, 2009 és 2011 között vezette a Chelsea-t, a 2009/2010-es idényben duplázott, bajnokságot és FA-kupát nyert a Kékekkel. Bár csak két évadot töltött a klubnál, nagyon kedves emlékeket őriz arról az időszakról. 

"A második év nehezebb volt, de az első igazán fantasztikusra sikeredett. A klub célja a Bajnokok Ligája volt, de az a tény, hogy az első évben megnyertük a Premier League-t és az FA-kupát is, nagyon fontos és izgalmas volt. A második szezon azt hiszem, nehezebb volt, mert problémákkal küszködtünk. Drogba maláriával fertőződött meg, és ilyen típusú gondjaink akadtak. Nagyon jól indultunk és nagyon jól fejeztük be azt az évet, de a szezon közepe nem volt olyan jó."

A világ egyik legjobbjának nevezte vb-győztes középpályását a Chelsea menedzsere | Eurosport

Frank Lampard, a Chelsea vezetőedzője N'Golo Kantét a világ egyik legjobb játékosának nevezte, miközben azt is elmondta, hogy francia középpályásának sérülés miatti hiánya nagy gondot jelentett a Chelsea számára a 2019/2020-as szezon során. Kanté az utóbbi öt évben a Premier League egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményét nyújtotta, mindezt nagyon magas szinten, a pálya minden szegletén feltűnik a mérkőzéseken, könyörtelen energiaszintjével uralja a Chelsea középpályáját.

"Drogba fantasztikus volt. Az első évben 36 gólt szerzett, de Drogba megemlítése azt jelenti, hogy elfelejtik [Nicolas] Anelkát, például, pedig ott volt még [Florent] Malouda, Joe Cole, [Salomon] Kalou, középen Michael Ballack, [Michael] Essien, Deco és hátul Alex, [Branislav] Ivanovic, Ashley Cole, tehát a csapat valóban fantasztikus játékosokból állt. Amikor megérkeztem, a csapat már megvolt, nem én építettem fel, de nagyon izgatott voltam, hogy ilyen erős játékosokat edzhettem."

via goal.com


Hozzászólások