Premier League - "Látni akarom, hogy megnyerik! Ettől rossz ember vagyok?" - a világ egyik legjobb komikusa a Liverpool bajnoki címét félti
"Látni akarom, hogy megnyerik! Ettől rossz ember vagyok?" - a világ egyik legjobb komikusa a Liverpool bajnoki címét félti
Fotó: Europress/AFP

"Látni akarom, hogy megnyerik! Ettől rossz ember vagyok?" - a világ egyik legjobb komikusa a Liverpool bajnoki címét félti

Takács MártonTakács Márton
2020/03/18 18:50
A népszerű angol színész és komikus, John Oliver a talkshow-ja legutóbbi adásában kifejtette, hogy milyen szomorú lenne, ha kedvenc labdarúgócsapata, a Liverpool nem tudná befejezni az angol bajnokság idei szezonját. A koronavírus miatt április 4-ig biztosan szünetel a Premier League, Oliver szerint igazságtalan lenne, ha a tabellát 25 ponttal vezető Pool nem arathatná le a babérokat. 

John Oliver az elmúlt hét legérdekesebb politikai, gazdasági, társadalmi, kulturális híreit kommentálja tabu nélkül műsorában a maga sajátos, keresetlen stílusában. Legutóbbi adásában (7. évad, 5. rész) egy 30 másodperces - annál azért valamivel hosszabb - blokkban dühöngte ki magát, ha legkedvesebb klubja, a bajnoki címre 30 éve váró Liverpool a PL felfüggesztése, és esetleges lefújása miatt esetleg nem lenne aranyérmes az idény végén.

Leáll a Premier League április elejéig | Hosszabbítás

Az Angol Futball-liga (EFL) a pénteki rendkívüli ülésén arról határozott, hogy a labdarúgó Premier League összes mérkőzését elhalasztják április 4-ig. A koronavírus-járvány viharos terjedése miatt április 3-ig nem rendeznek mérkőzést a Premier League-ben, és minden egyéb professzionális bajnokságban sem. Az angol labdarúgó-bajnokság irányítóinak tervei szerint a bajnokság április 4-től folytatódnak az akkori orvosi tanácsok és a megfelelő feltételek figyelembevételével.

Az alábbi felvezetéssel kezdődő monológot adta elő a koronavírussal kapcsolatban az adás utolsó perceiben:

"Tudom, joggal dühíti önöket, hogy felborul az életük, hogy nem mehetnek az utcára, lefújják a kedvenc programjaikat. nem utazhatnak el valahová, de ki kell adniuk magukból e dühöt. Adjunk magunknak fél percet most rögtön, ami alatt önző módon dühönghetünk azon dolgok miatt, amikről lemaradunk. Amiatt, hogy az NBA felfüggeszti a szezont, bezárják a Disneyworldöt, hogy a Halálos iramban 9. részét egy évvel elhalasztották. Abban szerepelt volna John Cena. Nem tagadom, ez gáz. Ami engem illet, ebben a fél percben amiatt fogok dühöngeni, hogy a kedvenc focicsapatom, a Liverpool csupán két meccsre volt attól, hogy megnyerje a bajnokságot, mielőtt felfüggesztették a bajnokságot. 

Indítsuk el az órát!

Az van, hogy egész életemben erre vártam. 30 év után először nyerhetnék el a címet. 25 ponttal vezetnek a Manchester City előtt! 25 ponttal! Ilyen még nem volt! És mindezt semmiért? Mo Salah megérdemli, hogy bajnok legyen. Az edző, Jürgen Klopp is, és tudom, megírta egy csodás esszében, amit olvassanak el, hogy ne a bajnokság miatt aggódjunk, de attól, hogy ilyesmit írt, még inkább akarom, hogy nyerjen! Látni akarom, hogy megnyerik! Ettől rossz ember vagyok?

Jól van, lejárt az idő. Kiadtam magamból. 

De oda kéne ítélni nekik a címet. Végül is, már megnyerték. Így fair. 

(közben megszólal az idő lejártát jelző duda)

Jól van, na! Befejeztem.

De a 25 pont előnyt már nem lehet behozni...

(újra megszólal a duda)

Jó, igazatok van! A sport most nem fontos. Soha nem olyan fontos, most aztán meg pláne nem."

(a videóban 18:25-től jön az idézett rész)

John Oliver úgy köszönt el, hogy valamikor, valahogy, valamilyen formában visszatér a műsor, de egy ideig most ő is szünetelteti nagy sikerű show-ját. 

De nem kell még temetnie kedvenc Liverpoolját sem. Szerdai hír, hogy az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) mindenképp azt szeretné, hogy fejezzék be a 2019/2020-as bajnoki idényt. Kedden az UEFA bejelentette, hogy 2021-re halasztja az idei Európa-bajnokságot, így talán könnyebb tervezni, a Premier League-ben szereplő 20 klub képviselői csütörtökön tanácskoznak a folytatásról, akár közös nevezőre is juthatnak. 

Hozzászólások