Premier League - A Tottenham menedzsere szerint óriási hiba előrehozni az átigazolási piac zárását
A Tottenham menedzsere szerint óriási hiba előrehozni az átigazolási piac zárását
Fotó: Europress/AFP

A Tottenham menedzsere szerint óriási hiba előrehozni az átigazolási piac zárását

Németh DánielNémeth Dániel
2019/08/19 14:30
A Premier League-ben az átigazolási időszak több mint egy hete, augusztus 8-án véget ért. Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur menedzsere élesen kritizálta a rendszert, mivel szerinte az kiszolgáltatottá teszi a Premier League klubjait. Amennyiben ugyanis a következő hetekben kénytelenek elengedni játékosokat, a pótlásukról már nem tudnak gondoskodni.

Ez volt zsinórban a második olyan év, amikor a Premier League-ben jóval korábban zárult a nyári átigazolási ablak, mint a többi topbajnokságban. Tavaly azért döntöttek a változtatás mellett, hogy a bajnokság kezdetére a csapatok kész kerettel rendelkezzenek, korábban ugyanis sok menedzser panaszkodott arra, hogy játékosaik figyelmét a jövőjükkel kapcsolatos kérdések elterelték a meccsekről. A klubok 2017 szeptemberében állapodtak meg abban, hogy az átigazolási ablakot már a szezonkezdet előtt lezárják, elejét véve a problémának.

Idén ugyanez a rendszer maradt érvényben, miután a klubvezetők megszavazták a folytatást. Köztük Daniel Levy, a Tottenham elnöke is. Részben ezért érdekes, hogy Pochettino nyíltan beleállt a kritikába, egyúttal a régi rendszer visszaállítását szorgalmazta. Érthető, hogy az argentin szakember miért érzi kiszolgáltatottnak magát: Christian Eriksen, Jan Vertonghen és Toby Alderweireld szerződése egyaránt lejár a jövő nyáron, így ez az utolsó lehetősége a Spursnek, hogy pénzzé tegye klasszait. Bárki is távozna ebből a hármasból, az érzékeny veszteség lenne.

Mindenki azt mondja, hogy kiváló dán középpályása tarthatja életben a Spurs PL-dobogós álmait | Hosszabbítás

Paul Merson, az Arsenal korábbi válogatott támadója, a Sky Sports jelenlegi szakértője úgy véli, Christian Eriksen a kulcs ahhoz, hogy a Tottenham idén is a Premier League első négy csapata között végezzen, és szerinte a Spurs-nek mindent meg kell tennie, hogy dán középpályását a klubnál tartsa.

"Én nem voltam ott, amikor megkötötték ezt a megállapodást, de abban a pillanatban valószínűleg úgy érezték, a klubok számára ez a legelőnyösebb. Ugyanakkor azt gondolom, hogy Levy és a többiek most jöttek rá, hogy ez óriási hiba volt. Bízom benne, hogy a következő idényben megoldják ezt a problémát. Vissza kell mennünk a régi rendszerhez, hogy ugyanúgy működjünk, mint ahogyan Európa többi részében teszik. Mert ez elég jelentős tényező, ha az Európa-ligában vagy a Bajnokok Ligájában szeretnél eredményes lenni."

"Teljesen nyilvánvaló, edzőként nem tesz boldoggá, hogy az utolsó három-négy hétben bizonyos klubok még megbonthatják a csapatom. Számomra ez a józan észről szól, így amint csak lehet, vissza kell térnünk az előző rendszerhez. Remélhetőleg a klubok sikerrel tárgyalnak majd a Premier League-gel a gyors visszaállást illetően" - jelentette ki határozottan Pochettino. A szakember külön kiemelte, hogy a Tottenham az anyagi helyzete miatt eleve korlátozottan tud csak mozogni a piacon, főleg, ha a sztárok megtartásáról van szó.

000_1JL4XU.jpg Fotó: Europress/AFP

"Nem szeretek panaszkodni, de amikor Kyle Walker még a Tottenham játékosa volt, és eladtuk őt 55 millió fontért a ManCitynek, Kyle Walker-Peters még csak egy gyerek volt. Most pedig elengedtük Kieran Trippiert, és ő a jobbhátvédünk. Kyle Walker eladásakor talán a negyedik-ötödik számú opciónk volt, ezért fontosnak tartom, hogy az emberek tudják, nekünk fel kell építenünk játékosokat, akik még mindig fiatalok. Ez egy folyamat, ami teljesen különbözik attól, amit a Manchester City, a Manchester United, az Arsenal és a Chelsea csinál."

"Ők a győzelemre készítik fel magukat. Nekünk is ez a célunk, azonban teljesen más erőforrás áll a rendelkezésünkre, amivel részt tudunk venni ebben a versenyben, különböző módon működünk. Mi minden évben átalakulóban vagyunk, mivel újjá kell építeni a csapatot. Egyrészről boldog vagyok, mert ez erősebbé és kreatívabbá tesz minket. Ugyanakkor nehezebb is így" - szögezte le Pochettino a Manchester City elleni, igen értékes 2-2-es döntetlent követően.

via Goal.com

Hozzászólások