Premier League - A Spurs menedzsere odáig van a klub új stadionjáért
A Spurs menedzsere odáig van a klub új stadionjáért
Fotó: Europress/AFP

A Spurs menedzsere odáig van a klub új stadionjáért

HosszabbitásHosszabbitás
2019/04/04 14:24
Mauricio Pochettino, az angol labdarúgó-bajnokságban harmadik és Bajnokok Ligája-negyeddöntős Tottenham Hotspur vezetőedzője szerint a londoni klub szerda este felavatott stadionja a világ legjobb arénája.

A 47 éves argentin szakember a Crystal Palace ellen aratott 2-0-s bajnoki győzelemmel zárult stadionavató mérkőzés után azt mondta, a szerdai volt élete egyik legemlékezetesebb napja. Hozzátette, neki és csapatának az lesz a legfőbb feladata, hogy felnőjön a létesítmény szintjére.

A több mint 62 ezer férőhelyes arénát nagyjából egymilliárd fontból (374 milliárd forint) építették fel, és ez lett London legnagyobb klubstadionja. Az egyesület tájékoztatása szerint megtalálható benne a világ leghosszabb, 65 méteres bárpulttal rendelkező vendéglátóegysége, a Goal Line Bar (Gólvonal Bár), a gyep pedig bevonható, s alatta amerikaifutball (NFL) meccsek lebonyolítására kialakított játéktér található. A Tottenhammel legutóbb, még 1961-ben angol bajnok edző, Bill Nicholson saját emlékfalat kapott az arénában.

5 dolog, amit nem tudtál a Tottenham új stadionjáról | Hosszabbítás

Hosszú várakozás után költözhet az új otthonába a Tottenham, amely április harmadikán a Crystal Palace-t fogadva veheti végre hivatalosan is birtokába a 62 ezeres befogadóképességű Tottenham Hotspur Stadiont. A csapat az építkezés folyamatos csúszásai miatt csaknem két évig volt kénytelen a Wembleyben játszani, de a klub edzője, Mauricio Pochettino szerint megérte ennyit várni az új létesítményre, amely nemcsak ultramodern lesz, de igazi építészei mestermunka is egyben .

"A létesítmény tekintetében világbajnokok vagyunk, úgy gondolom, hogy a miénk a világ legjobb arénája" - jelentette ki Pochettino, majd hozzátette: "a csapat a BL-ben játszik, és elkészült a stadionunk, úgyhogy erre a szintre kell eljutnunk a pályán is."

A Tottenham hat fordulóval a Premier League idei szezonjának vége előtt 64 ponttal harmadik, mögötte az ősi rivális Arsenal, valamint a Chelsea is 63 pontos, a hatodik Manchester Unitednek pedig 61 pontja van. Az Arsenal egy mérkőzéssel kevesebbet játszott az ellenfeleknél. Az angol bajnokságból az első négy helyezett jut egyenes ágon a csoportkörbe a BL következő idényére.

"El kell hinnünk, hogy ez egy új fejezet kezdete és a Tottenham versenyben lehet a nagy trófeákért. Úgy kell viselkednünk, mint a világ egyik legnagyobb klubja, és azt gondolom, hogy ez egy hatalmas feladat" - mondta Pochettino.

Kiemelte, hogy a szerda este az egyesület minden tagja, és a játékosok számára is "érzelmekben dús" volt, az új stadionról pedig még azt mondta, hogy "a jövőben ez egy fontos helyszín lesz mindannyiunk számára".

"Ma este megérintett minket a dicsőség, és most már arra kell figyelnünk, hogy a trófeák megnyerésével váljunk dicsőségessé. Az új fejezet elkezdődött" - jelentette ki az argentin vezetőedző.

spurs.jpg Fotó: Europress/AFP

MTI

Hozzászólások