Premier League - A Spurs klasszis angol csatára az NFL-ben fejezné majd be sportkarrierjét
A Spurs klasszis angol csatára az NFL-ben fejezné majd be sportkarrierjét
Fotó: Europress/AFP

A Spurs klasszis angol csatára az NFL-ben fejezné majd be sportkarrierjét

Takács MártonTakács Márton
2019/03/28 17:20

Harry Kane felfedte azon szándékát, miszerint labdarúgó-karrierje végeztével azt egy NFL-beli rúgó pozícióra cserélné. 

Az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya sosem csinált titkot abból, hogy mennyire rajong az amerikai major-sportokért - ott volt februárban a Super Bowlon is -, kutyáit pedig két quarterback, Tom Brady és Russell Wilson után nevezte el. 

Az ESPN-nek adott interjújában ragaszkodik ahhoz az ötletéhez, tényleg komolyan gondolja, hogy kickerként helyezkedne el az NFL-ben, vagyis olyan poszton folytatná, ahol a mezőnygólokat, a kezdőrúgásokat és az extra pontokat rúgják, így az olyan rúgószituációkban van dolga az illetőnek, mikor a labda a földre van helyezve.

Kane leszögezte, hogy döntésében a pénz semmilyen szerepet nem játszik - a kickerek amúgy is a legkevésbé megfizetett játékosai az NFL-nek -, tisztán az ösztönzi, hogy egy másik sportágban is kipróbálja magát. 

"Ez így igaz, 10-12 év múlva megpróbálnám" - mondta Kane


"Ez arra késztet, hogy a legjobb legyél. Ha letöltök egy játékot a telefonomra, lehetek a világ legjobbja? Ha a Premier League-ben és a világbajnokságon is játszottál már, majd szerepelsz az NFL-ben, joggal vetődhet fel, hogy az egyik legnagyobb sportember legyél, nem?"

Kane elmondta, hogy az olyan sportolók teljesítményének figyelemmel követése motiválja, mint amilyen Tom Brady, akit bálványoz, és akinek legutóbbi, a New England Patriotsszal szerzett hatodik Super Bowl-győzelmének a szemtanúja volt. 

A két kiválóság a Patriots csapatbuliján találkozott is Atlantában, Kane elmondása szerint a kettejük közti hasonlóságok még éhesebbé teszik őt, hogy az amerikai nyomdokain haladjon. 

"Még a youtube-on kezdtem el őt figyelni" - mondta Kane


"Nem sokan gondolták volna, hogy Brady ilyen jó lesz, vagy egyáltalán játszhat majd az NFL-ben, ehhez képest a sportág történetének legnagyobb alakja lett. Hasonló ösvényen haladunk, megkérdőjelezték mindkettőnk tehetségét fiatalkorunkban, gyerekként tényleg nem lehettünk a legjobb sportolók."

Harry Kane ehhez képest már 37 alkalommal szerepelt az angol válogatottban, mely mérkőzéseken 22-szer volt eredményes, ő lett a tavalyi világbajnokság aranycipőse és ő klubja, a Tottenham házi gólkirálya is 20 találattal. 

"Ebben az időben nagy lökést adott nekem, hogy láttam, minden lehetséges. Ha hiszel magadban, és megvan benned a lendület és az éhség, meg tudod csinálni" – mondta Kane.

via Sky Sports

Hozzászólások