Premier League - A Spurs csapatkapitánya olyan frissen vág neki az új szezonnak, ahogyan hosszú ideje nem
A Spurs csapatkapitánya olyan frissen vág neki az új szezonnak, ahogyan hosszú ideje nem
Fotó: Europress/AFP

A Spurs csapatkapitánya olyan frissen vág neki az új szezonnak, ahogyan hosszú ideje nem

Takács MártonTakács Márton
2019/08/01 16:37
Harry Kane már most figyelmezteti a Premier League-ben szereplő hátvédeket, hogy nagyon frissnek érzi magát azok után, hogy az elmúlt öt évben mindössze másodszor volt szabad nyara.

Kane 2015-ben az U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon szerepelt, egy évvel később a felnőtt Eb-n volt jelenése, tavaly pedig a világbajnokságon volt tagja az angol válogatottnak. Ebben az időszakban csak 2017-ben volt szabad nyara. 

Kane tavaly mindössze öt nappal a Premier League kezdete előtt tért vissza a csapatba, saját bevallása szerint idén viszont fel tudta tölteni az akkumulátort, és a Tottenham teljes előszezonján részt tudott venni. Ahhoz képest, hogy július közepén még arról beszélt, még mindig rágódik a Spurs Liverpoollal szembeni Bajnokok Ligája-döntőbeli vereségén, most egészen más hangot ütött meg nyilatkozatában.

A Spurs klasszis csatára még mindig nem tette túl magát a Tottenham BL-döntős vereségén | Hosszabbítás

Harry Kane elismerte, hogy még mindig nem jutott túl a Tottenham Bajnokok Ligája-döntőben elszenvedett vereségén - meg se bírja nézni a finálé felvételét. Hét hete foszlottak szerte a Spurs BL-győzelemhez fűződő álmai, amikor a sorozat madridi döntőjében a Liverpool 2-0-ra győzött ellenük.

A napokban ünnepelte 26. születésnapját, és úgy tűnik, jó állapotban van, az Audi-kupán ő szerezte a győztes gólt a Real Madrid elleni mérkőzésen. Kane úgy gondolja, már most készen áll a szezonkezdetre, a Tottenham a frissen feljutott Aston Villával találkozik a PL első fordulójában, augusztus 10-én. 

"Jól telt a szünet" - mondta Kane. "De nehéz is volt. Főleg, ha összehasonítom a tavaly történtekkel, amikor mindössze öt nappal a Newcastle elleni meccs előtt tértem vissza. Ez most egy teljesen más helyzet. Ez most segített nekem. Nagyszerűen alakultak az utóbbi hónapok. Megnősültem, pihenésre és kikapcsolódásra is volt idő. Visszatértem, és készen állok, ahogy az egész csapat, és élesnek érzem mindannyiunkat. Még van néhány felkészülési mérkőzésünk, de már most úgy érzem, hogy kipihenten vágok neki az idénynek, és erre már nagyon régóta nem volt példa, remélem, hogy ennek az előnyeit ki tudom majd használni."A Tottenham 12 játékost adott tavaly az oroszországi világbajnokságra, közülük kilenc legalább az elődöntői eljutott csapatával. Kane reméli, hogy az idei üres nyár szabadidejével és felkészülési heteinek hasznával jól élnek majd.

Arra a kérdésre, hogy a szünet előnyt jelent-e a csapatának, Kane ezt válaszolta: "Igen, abszolút. A Premier League-ben csapatként jobbak lehettünk volna. Olyan mérkőzéseket is elveszítettünk, amelyeket nem kellett volna. Azt hiszem, jól dolgoztunk együtt a csapattal. Amikor a csapat jól játszik, a csatár menetrendszerint tud gólokat lőni és ez oda-vissza igaz. Úgy gondolom, hogy jobbak leszünk, mint tavaly. Nem csak nekem ment jól az előszezon során, hanem többeknek is. Remélhetőleg ki tudjuk hozni ebből is a legtöbbet."

via The Telegraph


Hozzászólások