Premier League - A négy Oscart is bezsebelő, zseniális Élősködők koreai rendezője a Manchester City belga klasszisát is meghívná az álomvacsorájára
A négy Oscart is bezsebelő, zseniális Élősködők koreai rendezője a Manchester City belga klasszisát is meghívná az álomvacsorájára
Fotó: Europress/AFP

A négy Oscart is bezsebelő, zseniális Élősködők koreai rendezője a Manchester City belga klasszisát is meghívná az álomvacsorájára

Takács MártonTakács Márton
2020/02/10 18:04
A kiváló filmrendező, Bong Joon-ho még korábban elárulta egy újságírói kérdésre, hogy ha választhatna, kiket hívna meg vacsorapartnernek. Az Élősködők című szenzációs filmért hétfő éjjel négy Oscar-díjat nyerő dél-koreai filmes választásai között egy műkorcsolyázó, egy zenész, két kollégája, és a világ egyik legjobb labdarúgója szerepel. 

Az Élősködők (Parasite) című dél-koreai film tarolt az idei Oscar-gálán. Elvitte mindkét fődíjat, a legjobb film és a legjobb rendező Oscarját is, és ezt szavazták meg a legjobb nemzetközi filmnek, valamint a legjobb eredeti forgatókönyv díját is megkapta érte a rendező, Bong Joon-ho és Jin Won Han. Elsöprő kritikai siker az Élősködők, és a pénztáraknál is mondhatni jól szerepel, 167,6 millió dollárt hozott már világszerte ez a fekete komédiába gyúrt, horrorba torkolló thriller. Bong alkotása az első a gála történetében, amely nem angol nyelvű filmként diadalmasodott a legjelentősebb kategóriában, és egyben az első dél-koreai film, amely Oscar-díjat nyert.

A gyakran botrányosan vagy nevetségesen, vagy a kettőt vegyítve döntő Akadémia választása meglepetés volt, mégpedig a legkellemesebb fajtából, ennek megfelelően álló ováció fogadta a legjobb film kategória győztesének kihirdetését, a csodálatos Jane Fonda bejelentését a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben.

Úgy tűnik, hogy Bong kreativitás iránti szenvedélye kiterjed a futballpályára is. Az 50 rendezőzseni három hónappal ezelőtt a Redditen szerepelt egy Ask Me Anything Q&A kérdezz-feleleken. Az egyik kérdés arra vonatkozott, hogy nevezzen meg öt olyan személyt, akivel a legszívesebben vacsorázna együtt. 

Három választása nem meglepő. Két legendás filmrendező, Alfred Hitchcock és Martin Scorsese is szerepel a listáján. Ahogy ott van a dél-koreai műkorcsolyázó, az olimpiai bajnok és kétszeres világbajnoki aranyérmes Yuna Kim is. A negyedik megnevezettje Jimmy Page, a Led Zeppelin alapító gitárosa, akit Bong a gyerekkori hősének nevezett. 

És hogy ki az ötödik? Kevin De Bruyne. Bizony, a Manchester City belga támadó középpályása azon öt ember között szerepel, akivel a filmvilág ünnepelt zsenije a legszívesebben ülne együtt egy vacsoraasztalnál. Reméljük, hogy De Bruyne rajongója a paellának, mert Bong szerint a spanyol konyha szerepelne a menüben. Talán a belga klasszis asszisztálhatna a konyhában - ha már a futballpályán olyan kiválóan játszik alá a többieknek. 

Nincs karácsony Kevin nélkül! | Hosszabbítás

Alig egy hete írtunk a Manchester City zseniális középpályásáról, Kevin De Bruyne-ről, aki olyan elképesztő formában futballozik ősszel a Premier Leage címvédőjénél, hogy nyugodtan leírhatjuk, ő a világ jelenlegi legjobb támadó középpályása. Leírtuk. A belga labdarúgó karácsonykor bebizonyította, hogy remek humora is van.

via FourFourTwo


Hozzászólások