Premier League - A ManCity német középpályása szerint ezek a napok mutatják meg, kik az igazi hősök
A ManCity német középpályása szerint ezek a napok mutatják meg, kik az igazi hősök
Fotó: Europress/AFP

A ManCity német középpályása szerint ezek a napok mutatják meg, kik az igazi hősök

Takács MártonTakács Márton
2020/03/18 16:50
A Manchester City és a német labdarúgó-válogatott középpályása, Ilkay Gündogan támogatását fejezte ki a világméretű járvány miatt rengeteget tevékenykedő egészségügyi dolgozók felé. 

A Manchester City középpályása, Ilkay Gündogan elmondta, hogy a koronavírus-krízis megmutatta a világnak, hogy a mai „igazi hősök” az orvosi személyzet tagjai, akik a lakosság gondozását végzik. Az egész világon közel 200 000 megerősített COVID-19-fertőzés és közel 8000 haláleset történt, ami egész országok leállítását hozta el.

A járvány gyorsan elérte a labdarúgást is, mivel a világ minden fontosabb bajnokságát felfüggesztették, az idei Európa-bajnokságot eltolták 2021 nyarára, és számos játékos, edző fertőzöttnek bizonyult.

Az Arsenal koronavírusos vezetőedzője otthon is a csapatával foglalkozik | Hosszabbítás

Mikel Arteta felesége elmesélte, hogy az Arsenal vezetőedzője jól érzi magát, és a koronavírus tünetei sem állítják meg abban, hogy folytassa a munkáját, otthonról. Lorena Bernal két nappal azután, hogy férje bejelentette, megfertőződött a vírussal, az Instagramra feltöltött videóban adott friss híreket Arteta állapotáról.

"Ezek a napok mutatják meg, hogy kik az igaz hősök. És ők nem focisták vagy sportolók." - nyilatkozta Gündogan a Marcának. "Jelenleg ebben a kényes helyzetben sok olyan orvos és egészségügyi dolgozó van, akik mindannyiunk számára az életüket adják. Nem hiszem, hogy elegendő köszönetet mondhatnánk nekik, mindazért, amit értünk csinálnak, megmentik az életünket." 

A Manchester City éppen a Bajnokok Ligája-serleget üldözte, amikor a kényszerleállás megtörtént. Pep Guardiola csapata a Real Madrid otthonában diadalmaskodott 2-1-re a nyolcaddöntős párharc első felvonásán, de a visszavágót elhalasztották. Gündogan reméli, hogy a második mérkőzésre belátható időn belül sor kerül. 

"Ez azt jelentené, hogy minden rendben lesz. Látom, hogy már létezik egy alternatív naptár mindent befejezni, de jelenleg mindenkinek az egészsége a legfontosabb. Mindannyiunknak van egy egyéni edzésterve, és otthon is használhatom az edzőtermet, tehát a fizikai alkalmasság fenntartása számomra nem probléma. Igen, nagyon hiányzik egy labda a lábam mellől, de nem hiszem, hogy a szünet túl nagy hatással lesz rám e téren. A csapatból mindannyian kapcsolatban állunk egymással WhatsApp-on, és naponta információt cserélünk, beszélgetünk a hírekről. A lényeg, hogy mindannyiunknak megvan a saját munkaterve. Ezen kívül nem tudunk most mást csinálni. De mindannyian csatlakoztunk ahhoz a kezdeményezéshez, hogy önkéntes karanténban tartsuk magunkat."

A Premier League küzdelmei április 4-ig biztosan szünetelnek. A sorsolás szerint 5-én a címvédő City a tabellát tetemes, 25 pontos előnnyel vezető Liverpool látná vendégül. 

Leáll a Premier League április elejéig | Hosszabbítás

Az Angol Futball-liga (EFL) a pénteki rendkívüli ülésén arról határozott, hogy a labdarúgó Premier League összes mérkőzését elhalasztják április 4-ig. A koronavírus-járvány viharos terjedése miatt április 3-ig nem rendeznek mérkőzést a Premier League-ben, és minden egyéb professzionális bajnokságban sem. Az angol labdarúgó-bajnokság irányítóinak tervei szerint a bajnokság április 4-től folytatódnak az akkori orvosi tanácsok és a megfelelő feltételek figyelembevételével.

via goal.com


Hozzászólások