Premier League - A Manchester United 45 millió fontos jobbhátvédje gyorsan letette a névjegyét új csapatában
A Manchester United 45 millió fontos jobbhátvédje gyorsan letette a névjegyét új csapatában
Fotó: Europress/AFP

A Manchester United 45 millió fontos jobbhátvédje gyorsan letette a névjegyét új csapatában

Takács MártonTakács Márton
2019/08/20 10:51
A kétségekkel és a negatívumokkal teli nyár után a Manchester United a nyitó hétvégén a szezon egyik legeredményesebb rajtját mutatta be, mivel 4-0-ra győzte le a Chelsea-t a Premier League első fordulójában. A Crystal Palace-tól szerződtetett jobbhátvéd, Aaron Wan-Bissaka volt az MU egyik legjobbja, ahogy a Wolves ellen is.

Senki sem volt elégedettebb, mint Aaron Wan-Bissaka, hogy a szezon egy nagyon kellemes sikerrel kezdődött saját maga és új klubja számára. A Crystal Palace-től 45 millió fontért szerződtetett védő nagyszerűen debütált a Manchester United együttesében. A tekintélyes Guardian 8-as osztályzatot adott neki mutatványára az alábbi szöveges értékeléssel: "Gyorsan jó benyomást tett, domináns szerepet töltött be a csapatban és a párharcokban is."

"A Chelsea-t legyőzni mindig jó eredmény, és nem is lehetnék boldogabb, amiért így sikerült a bemutatkozásom" - mondta a mindössze 21 éves hátvéd a meccsről. "Vártam az első mérkőzésemet az Old Traffordon mint United-játékos, és nagyszerűen éreztem magam, úgy érzem, jól ment a játék."

Wan_Bissaka.jpg Fotó: Europress/AFP

Wan-Bissaka sebessége, pozitív felfogása, és remek képésségei már a bemutatkozása alkalmával érvényesültek a 73 ezer néző előtt lejátszott találkozón. "A saját játékomra összpontosítottam, de ugyanakkor nagyon izgatott voltam. Nagyon sok játékidőt kaptam már a szezon előtti felkészülési mérkőzéseken is, amire szükségem volt, mert ez segített megismerni a csapattársaimat. A játékosok már az első naptól kezdve nagyszerűek voltak velem. Mindegyik jó fiú, és sokat segítettek nekem, amióta megérkeztem de az első bajnoki meccse az embernek a Old Traffordon még így is mindig mérföldkő lesz."

A United egy fiatal játékossal oldotta meg az évek óta gondot jelentő jobbhátvéd-pozíciót, Wan-Bissaka elég gyorsan elkezdte törleszteni vételárát. Sokan beszélnek a 80 millió fontos vételárával a világ legdrágább védőjévé váló Harry Maguire kiváló teljesítményéről is, de Wan-Bissaka öt évvel fiatalabb nála, sokkal gyorsabb, és már most kellő magabiztosságot és garanciát mutat.

A PL második körében bár csak 1-1-et játszottak a Wolverhampton otthonában, a 21 éves bekk ezúttal is csapata legjobbjai közé tartozott. Kilenc szerelést mutatott be, a legtöbbet, ami egyetlen játékos nevéhez fűződik ebben a szezonban. 115 alkalommal ért labdához, ami pedig a második legjobb ebben a mutatóban.

Ezúttal a Squawka  értékelte 8-asra a produkcióját, "a támadásban nyújtott bátor játéka helyett ezúttal a védekező képességei domborodtak ki, és bemutatta ezt a veleszületett képességet, amivel szinte áthatolhatatlan volt az ő oldala."


via The Guardian


Hozzászólások