Premier League - A Manchester Cityt legyőző Wolves menedzsere szerint ez a City már nem a tavalyi City
A Manchester Cityt legyőző Wolves menedzsere szerint ez a City már nem a tavalyi City
Fotó: Europress/AFP

A Manchester Cityt legyőző Wolves menedzsere szerint ez a City már nem a tavalyi City

Takács MártonTakács Márton
2019/10/07 11:38
A Manchester City elszenvedte második vereségét is az angol labdarúgó-bajnokság idei szezonjában, miután a Premier League nyolcadik fordulójában 2-0-ra kikapott hazai pályán a Wolverhampton Wanderers-től. A címvédővel ellentétben a Liverpool még mindig 100%-os és nyolc pont előnyben van hozzá képest. 

Pep Guardiola szerint egy óriási hegyet kell megmásznia csapatának a bajnoki címért zajló versenyfutásban, miután hat éve nem kezdte ilyen rosszul a bajnokságot a Manchester City. A PL bevezetése óta sosem volt még ilyen nagy különbség az első és a második helyezett között az első nyolc kör után. 

A City a tavalyi évadban egyszer már ledolgozott hét egységnyi hátrányt a Liverpoollal szemben, és ismét angol bajnok lett, ám most legjobb védőjük, Aymeric Laporte több hónapon át nem lesz még bevethető sérülés miatt, hiánya pedig sokba kerülhet. Úgy kapott ki 2-0-ra Pep Guardiola csapata, hogy játékosai 75 százalékban birtokolták a labdát, ennek ellenére a Manchester City félelmetes támadógépezete csak kétszer tudta eltalálni a vendégek kapuját. Egy éve nem produkáltak ilyen kevés kaput eltaláló lövést Raheem Sterlingék, a Liverpoollal játszott 0-0-s döntetlen volt ilyen meccsük legutóbb.

City_Wolverhampton.jpg Fotó: Europress/AFP

"Sok ez a nyolcpontos hátrány." - mondta a meccs után Pep Guardiola. "A Liverpool számos ok miatt még egy pontot sem veszített ebben a bajnoki idényben. Ez ez olyan nap volt, amikor a többi mérkőzésünkhöz képest jóval kevesebb helyzetet alakítottunk ki, még a Norwichtól elszenvedett 3-2-es vereség alkalmával is több kísérletünk volt.

Sok olyan csapat jön szembe, amelyek mélyen védekeznek ellenünk, és eddig többé-kevésbé találtunk módot arra, hogy átjátsszuk ezeket, de ezúttal problémánk adódott ezzel. Jobb nem gondolni arra ilyenkor, hogy ráadásul még nyolcpontos hátrányunk is van az első helyezett mögött.

Ismerem ezeket a srácokat. Meg tudják csinálni innen is. Ami történt, megtörtént. A legtöbb csapat, amelyik korábban bajnok lett, nem tudta megvédeni címét. Ezen a meccsen nem voltunk a saját megszokott szintünkön. Az ezt megelőző mérkőzéseken jól játszottunk, a távolság most nagy ahhoz képest. Ezt én is tudom. A Liverpool még nem veszített pontot, de még csak október van, és még rengeteg mérkőzés van hátra, és a verseny tartani fog a végéig. Ez egy rossz nap volt számunkra, ez néha megtörténik. Pedig elég jól kezdtünk, de miután kihagytunk két helyzetet, idegessé váltunk."

"Amikor kikapunk, olyan, mintha megöltünk volna valakit" - Guardiola minden idők egyik legjobb gitárosával beszélgetett | Hosszabbítás

Pep Guardiola, a Machester City menedzsere, és Johnny Marr, a The Smith egykori zeneszerző-gitárosa, a klub 1972 óta elkötelezett szurkolója leültek beszélgetni egymással. Számos híres rajongója van a Manchester Citynek, közéjük tartozik Noel Gallagher, a britpop legendás figurája, az Oasis vezére, aki a '70-es évek óta az egyesület elszánt drukkere.


Amikor arról kérdezték Guardiolát, hogy játékosai miért lettek idegesek, a menedzser ezt mondta:

"Ez időnként előfordul. Beszéltünk róla. 'Gyerünk, srácok, sok meccs van még hátra, egyszer már megcsináltuk innen is, megint sikerülni fog!'

Egy jó csapattal szemben veszítettünk, amely igazán jól szervezett, jó fizikai képességű játékosokkal, akik erősek a levegőben és gyors az ellentámadásokban."

Nicolas Otamendi gyengének tűnt Fernandinho mellett a védelem közepén, de Guardiola nem mutogat ujjal senkire.

"Nem, ők jók voltak. Azért szenvedtek, mert elveszítettük a pozícióinkat előttük. Egyik középső védő sem képes megszerezni azt a labdát, amelyet az első pillanatban elveszítünk." - válaszolta erre a felvetésre Guardiola.

Pep_City.jpg Fotó: Europress/AFP

A Wolves menedzsere, Nuno Espirito Santo tisztelettel adózik játékosainak azok elkötelezettsége miatt, és örömmel látta, hogy Adama Traore kétszer is szerez gólt. 

"Nagyon, nagyon büszke vagyok, ez egy nagyszerű teljesítmény volt részünkről." - mondta. "A City gyorsan járatta a labdát, és ez sok futást igényelt a fiúktól, de ennek is megfeleltek. 

Ez nem az a City, amelyet a tavalyi szezonban láttunk, így megoldásokat kellett találni a kihasználható területeket illetően. Az első dolog, hogy megállítsuk őket a saját játékukban, hogy helyzeteket alakítsanak ki. A játékosaim őrült módon futottak emiatt. 

Vegyük a játékosok fantasztikus csoportját, akik fejlődni akarnak. Hisznek bennem és dolgozni akarnak. Az jelent kihívást, hogy ezt fenntartsuk. Adama jól játszott, a saját határait súrolva játszott. De nem csak ő, mindannyian jól teljesítettek."

Agüero.jpg Fotó: Europress/AFP

via The Telegraph

Hozzászólások