Premier League - A Manchester City klasszisa elismerte, hatalmas csalódás a csapat teljesítménye
A Manchester City klasszisa elismerte, hatalmas csalódás a csapat teljesítménye
Fotó: Europress/AFP

A Manchester City klasszisa elismerte, hatalmas csalódás a csapat teljesítménye

Németh DánielNémeth Dániel
2020/02/09 18:09
Bernardo Silva egy interjúban elmondta, hatalmas csalódásként élték meg a Manchester Citynél, hogy ilyen hamar elúszott az újabb címvédés lehetősége. Pep Guardiola csapatának jelenleg 22 pont a hátránya a listavezető és gyakorlatilag bajnoknak tekinthető Liverpool mögött, így legfeljebb a kupasorozatokban feledtetheti a Premier League-ben nyújtott produkciót.

Az előző két szezonban a manchesteriek elképesztő ütemben termelték a pontokat a Premier League-ben, 2017 után 2018-ban is megnyerték a bajnokságot. Ebben az idényben azonban nem tudták fenntartani az előző évek dominanciáját, miközben a tavaly 97 pontot szerző Liverpool történelmi magasságokban jár, 25 forduló után veretlen és 24 győzelemnél jár. Valószínűleg ez is felnagyítja a ManCity gyengélkedését, hiszen a botladozások ellenére a második helyen áll, de tény: Guardiola csapata a vártnál gyengébben teljesít.

000_1O42MA.jpg Fotó: Europress/AFP

Erről beszélt nemrégiben a csapat egyik legjobb játékosa, Bernardo Silva is. "Csalódás a Premier League-ben nyújtott teljesítményünk, főleg az, hogy ekkora a lemaradásunk a Liverpool mögött. Most a második helyért kell harcolnunk" - fogalmazott a középpályás. "Ez nagyon fájt, mert úgy vágtunk neki az idénynek, hogy meg akartuk nyerni a Premier League-et. Ezt tekintjük a legfontosabb sorozatnak, a szurkolóink szemében is ez éri a legtöbbet. Nem számítottunk rá, hogy ekkora különbség lesz, tanulnunk kell belőle."

Silva szerint a legfontosabb, hogy megértsék, mit rontottak el és hogyan tudnak megoldást találni a problémáikra. "Nem gondolnám, hogy ez a védekezésben vagy a támadásban keresendő, sokkal inkább sok kisebb részletben. Óriási különbséget okozhatnak az apró részletek, és ha megnézzük, az idény során ezek nem nekünk kedveztek. Ez nem kifogás, jobban kellett volna teljesítenünk, ezért magunkban is csalódtunk" - magyarázta Silva, hozzátéve, sérülések és VAR-döntések egyaránt meghatározták az idényt.

"Ugyanúgy játszunk, ahogyan az előző években is tettük. Statisztikák alapján még mindig mi alaktjuk ki a legtöbb helyzetet, mi szerezzük a legtöbb gólt. Fontos pillanatokban azonban nem voltunk annyira szerencsések mint korábban. Mindig az utolsó percekben kapjuk a gólokat, miközben a Liverpool a hajrában talál be. Ezek azok az apróságok, amik nagyon sokat számítanak a labdarúgásban. Egy csapatnak meg kell találnia az egyensúlyt" - jegyezte meg a középpályás, aki úgy véli, bőven van miért küzdenie ManCitynek az idény során.

000_1NC8XW.jpg Fotó: Europress/AFP

"Megnyertük a Comminity Shieldet év elején, a Ligakupában döntőbe jutottunk, nyertünk az FA-kupában, ahol minden jól alakul eddig. Elsők lettünk a Bajnokok Ligája-csoportunkban, bár a Real Madrid ellen nehéz mérkőzés vár ránk. Ezt a sorozatot korábban nem tudtuk megnyerni, és nem akarom titkolni, mindenki erre vágyik. Nagyon ki kell érdemelni a Bajnokok Ligáját, mert a legjobb csapatokat kell legyőzni hozzá. Nehéz lesz, de készen állunk a feladatra" - jelentette ki határozottan.

"Az emberek hozzászoktak, hogy a Manchester City minden meccsét megnyeri. Az elmúlt két és fél év során senki sem nyert annyi trófeát Európában mint amennyit mi. Szóval csak azért, mert az egyik legjobb csapat nem nyer meg egy címet, nem lesz belőle átlagos társaság. Amennyiben megnyernénk a Bajnokok Ligáját, az a klub történetének legnagyobb eredménye lenne. Éppen ezért rengeteg célért harcolhatunk még abban a tudatban, hogy nehéz feladat vár ránk" - zárta gondolatait a Manchester City portugálja.

via Goal.com

Hozzászólások