Premier League - A Manchester City ismét megvédte címét a Ligakupában
A Manchester City ismét megvédte címét a Ligakupában
Fotó: Europress/AFP

A Manchester City ismét megvédte címét a Ligakupában

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/01 19:45
A Manchester City ismét megvédte címét az angol labdarúgó Ligakupában, miután a vasárnapi, londoni döntőben 2-1-re legyőzte az Aston Villát.

Az első félidőben óriási mezőnyfölényben játszott az esélyesebb manchesteri gárda, amely kétgólos előnyre tett szert a játékrész közepén. A City kapujára semmilyen veszélyt nem jelentő Aston Villa azonban még a szünet előtt, egy védelmi kihagyást követően szépített. 

A második félidőben az Aston Villa játékosai sokat dolgoztak mezőnyben, a kapura viszont - ellentétben Josep Guardiola együttesével - továbbra sem jelentettek sok veszélyt. A City rendes játékidős győzelméhez azonban így is kellett kapusának, Claudio Bravónak az óriási bravúrja a 88. percben, amikor a kapufa segítségével hárított egy közeli fejest.

A Manchester City hetedszer, sorozatban harmadszor hódította el a Ligakupát, és amikor döntőbe jutott, továbbra is csupán egyszer - 1974-ben - maradt alul. A manchesteriek az elmúlt hét kiírásban ötödször diadalmaskodtak.

Az Aston Villa kilencedik alkalommal jutott döntőbe, 2010 után először. Az ötszörös kupagyőztes gárda 1996-ban hódította el a trófeát legutóbb.

Hozzászólások