Premier League - A Manchester City 63 millió fontos spanyol középpályása lehet Fernandinho utódja
A Manchester City 63 millió fontos spanyol középpályása lehet Fernandinho utódja
Fotó: Europress/AFP

A Manchester City 63 millió fontos spanyol középpályása lehet Fernandinho utódja

Takács MártonTakács Márton
2019/07/26 13:44
A Manchester City új nyári igazolása, a spanyol Rodri bízik benne, hogy erős fizikai mobilitást és a támadásokban is fenyegetést jelent majd Pep Guardiola csapatában. 

Eddig elsősorban a védekező tulajdonságai alapján ismerhettük, Rodri Pep Guardiola szemében több ennél, a spanyol menedzser honfitársában látja a 34 esztendős Fernandinho ideális helyettesét és hosszú távon a legjobb utódját. 191 centiméteres magasságával pedig más dolgot is hozhat a City játékába. Rodri olyan játékos, aki technikailag képzett, és nagyobb szilárdságot fog biztosítani a középpályán, stílusa leginkább Sergio Busquets-ére emlékeztet.

Az elmúlt szezonban végrehajtott hazai triplázás ellenére az angol bajnoknál úgy érezték, hogy szükséges az erősítés, ezt pedig klubrekordért, 62,8 millió fontért hajtották végre, ennyit fizettek ugyanis az Atlético Madridnak a 23 éves középpályásért.

Hogyan tudná Guardiola az idősödő kulcsembereit pótolni úgy, hogy közben folytatódjon a ManCity menetelése? | Hosszabbítás

A Manchester City egy eddig példátlan triplázást hajtott végre Angliában. Nem volt még olyan férfi csapat az angol labdarúgás történetében, amely egy szezonon belül nyerte volna meg a Premier League-t, az FA-kupát és a Ligakupát, egészen eddig, a City ugyanis végrehajtotta ezt a bravúrt.


"Úgy gondolom, sok tehetséges játékos van a Cityben, de lehet, hogy az egyik dolog, amit a csapat kaphat, az a több fizikalitás." - mondta Rodri a klub ázsiai nyári túráján. "Sok olyan emberünk van van, aki nagy vagy kicsi, és soha nem tudod, hogy ez jó vagy rossz, de a játékosok keveréke mindig jó. A futball éppen változáson megy át. Még inkább a fizikai jellege dominál. Ez pont jó nekem, mert ehhez a stílushoz megvan a fizikumom. Évekkel ezelőtt észrevettem, hogy védekezőnek és támadónak is kell lennem egyaránt, hogy elég jó legyek ahhoz, hogy mondjuk Manchesterben játszhassak."

Nem csak a fizikalitása az egyik, amiért jól ismerhetjük Rodrit, a hétszeres spanyol válogatott középpályás az Atlécióban és a Villarrealban más miatt is felhívta magára a figyelmet. 

"Sokan kérdezik tőlem, hogy miért hagytam el fiatalon at Atlético akadémiáját. Az igazság az, hogy későn érő típus vagyok. Nem fejlődtem olyan ütemben, mint a csapattársaim. Nem voltam olyan nagy és erős 16-17 évesen, mint ők."

Bár esetében szinte minden a fizikalitásról szól, Rodri bízik benne, hogy az angliai szerepvállalása nem jár több becsúszó szereléssel, mint eddig. "Nem szoktam így szerelni, a labdákat más módon szoktam megszerezni. Más játékosoknál látom ezt a módszert, de én túl nagy vagyok hozzá. Ha a földre kerülnék, túl sok időt pazarolnék el, így más metódust alkalmazok a labdaszerzésekre."

Rodri_City_2.jpg Fotó: Europress/AFP

Rodri izgatott amiatt, hogyan illeszkedik be Guardiola csapatába, mivel sokáig csak csodálva tudta nézni a Cityt, nem csak az edző személye vonzotta őt a csapathoz. 

"Imádom a focit. Amíg Spanyolországban játszottam, természetesen a La Liga meccseit követtem nagyobb figyelemmel, de azért az olyan nagycsapatok mérkőzéseit is figyeltem, mint amilyenek a Premier League-ben találhatóak, és főleg a Manchester Cityre gondolok most. Nagyon tetszett, ahogy futballoztak. Azt hiszem, az egyetlen csapat a Premier League-ben, amely másképp játszik, mint a többiek és egy másik típusú labdarúgást mutat. Szerettem nézni a játékosaikat, mert mind nagyszerűek. Azért jöttem ide, mert úgy gondoltam, hogy a karrierem szempontjából ez a legjobb döntés, és itt van a legtöbb esélyem nyerni valamit. Pep sokat segített a döntésem meghozatalában, de nem miatta jöttem ide."

Az Atlético Madridnál egy évet dolgozhatott Diego Simeone irányítása alatt, úgy véli, jól választotta meg eddig az edzőit. "Képzelják magukat a helyembe. Itt vagyok 23 évesen, három szezont töltöttem eddig az első osztályban, és az elmúlt 20-30 év legjobb szakemberei közül már a másodikkal dolgozhatok majd együtt. Ez nagyon jó hely lesz arra, hogy fejlődjek, és büszke vagyok, hogy itt lehetek."

Rodri.jpg Fotó: Europress/AFP

via The Guardian

Hozzászólások