Premier League - A Liverpool legendája menedzserként is szívesen folytatná a rivalizálást a Chelsea egyik hősével
A Liverpool legendája menedzserként is szívesen folytatná a rivalizálást a Chelsea egyik hősével
Fotó: Europress/AFP

A Liverpool legendája menedzserként is szívesen folytatná a rivalizálást a Chelsea egyik hősével

Takács MártonTakács Márton
2020/02/23 16:22
Steven Gerrard örömmel fogadná annak a lehetőségét, hogy meghosszabbítsa az éveken át a pályán folytatott versenyt Frank Lamparddal, de immár menedzserként. 

Sokáig ment a vita arról, hogy a két korábbi kiváló középpályás közül melyik volt a jobb, miközben talán mindkettejükről elmondható, hogy a klubjaikban mutatott világklasszis produkciót kevés alkalommal tudták átültetni a az angol válogatottba, meglehet, éppen azért, mert egymás oldalán játszottak, és ezt nem bírta el az akkori angol nemzeti együttes. 

Azóta Gerrard és Lampard is elkezdte vezetőedzői karrierjét, a liverpooli legenda Skóciában, a Rangersnél, míg a Chelsea-vel mindent megnyerő Lampard a Chamionshipben szereplő Derby County után éppen a londoniaknál ült a padra.

Steven Gerrard is üzent a tenisszel felhagyó, Liverpool-szurkoló Caroline Wozniackinak | Hosszabbítás

Január 24-én, az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában játszotta élete utolsó profi teniszmérkőzését a torna 2018-as bajnoka, a dán Caroline Wozniacki. A mindig mosolygós és vidám skandináv hölgy a torna előtt jelentette be, hogy felhagy a profi tenisszel, és ott szeretne búcsúzni, ahol élete legnagyobb sikerét aratta.

"Csodálom Frank tevékenységét, a Chelsea-t vezetni a világ legnagyobb bajnokságában egy átigazolási tiltás időszakában, nagy dolog. Egykori csapattársaként is büszke vagyok rá." - nyilatkozta Gerrard a korábbi liverpooli csapattársának, Danny Murphy-nek.

"Természetes, hogy állandóan összehasonítottak minket Frankkel, mivel párhuzamosan futott a karrierünk. Játszhatunk együtt? Melyikünk a jobb? Ennek továbbra is van létjogosultsága, de az igazság az, hogy két teljesen különböző munkahelyen vagyunk."

Amikor Murphy arról beszélt, hogy szívesen látná ezt a versengést edzőként is a két fél között a következő 10-15 évben, a Rangers menedzsere így felelt: "Hogyne, én is nagyon szívesen. Úgy vélem, Frank is így gondolja ezt. De legalább ennyire lennék José Mourinho riválisa is."

A Chelsea menedzsere fantasztikus játékosnak tartja az Ajaxtől érkező marokkói szélsőt | Hosszabbítás

Frank Lampard, a Chelsea menedzsere fantasztikus játékosnak minősítette a klub új igazolását, a londoniakhoz a nyáron az Ajaxtől érkező Hakim Ziyech-t, aki szerinte nagy segítségére lesz a Kékeknek feltörni az ellenfelek védelmét. A 26 éves marokkói válogatott szélsőről csütörtökön derült ki, hogy a nyártól a Stamford Bridge-re költözik, a londoni egyesület 33,3 millió fontot fizet érte az amszterdamiaknak.

Gerrard éppen azon a napon írta alá újabb szerződést a Rangersszel, amikor Jürgen Klopp meghosszabbította kontraktusát a Liverpoollal, így mindkettejüket 2024 nyaráig köti megállapodás klubjaikhoz. A Pool egykori csapatkapitányát sokan Klopp természetes utódjának tekintik, de Gerrard nem biztos abban, hogy készen állna egy ekkora feladatra karrierje jelenlegi szakaszában.

"Megértem, miért gondolják úgy az emberek, hogy egyszer majd átvehetném Klopptól a stafétát. Hosszú ideig voltam kapitány ott, és a szurkolók nagy része szeretné, ha visszatérnék korábbi egyesületemhez. De elég okos vagyok ahhoz, hogy felismerjem, hogy mindenekelőtt elég jónak kell lenni ehhez. Ráadásul a tulajdonosoknak kell úgy kell gondolniuk, hogy a megfelelő ember vagy. Ha egyszer megkapnám az esélyt a Liverpoolnál, szeretnék majd a lehető legfelkészültebben belevágni a feladatba. Nem tudsz mindent megtervezni szezonról szezonra. Készen állok-e most a liverpooli munkára? Talán nem."

via Sky Sports

Hozzászólások