Premier League - A Liverpool középpályása tudja, hogy még nincs sok esélye a kezdőcsapatos szereplésre
A Liverpool középpályása tudja, hogy még nincs sok esélye a kezdőcsapatos szereplésre
Fotó: Europress/AFP

A Liverpool középpályása tudja, hogy még nincs sok esélye a kezdőcsapatos szereplésre

Takács MártonTakács Márton
2019/11/05 14:01
A Liverpool hosszú sérülésből visszatérő középpályása, Alex Oxlade-Chamberlain a közelmúltban rúgott több látványos gólja ellenére nem rejti el azt a tényt, hogy még elmarad a szükséges szinttől ahhoz, hogy állandó tagja legyen Jürgen Klopp kezdőcsapatának.

Briliáns góllal jelezte a Liverpool középpályása, hogy komolyan lehet számolni vele idén | Hosszabbítás

Nem az elmúlt másfél év volt Alex-Oxlade Chamberlain legkedvesebb időszaka. Másfél éve, 2018 áprilisában súlyosan megsérült az AS Roma elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben. A Poolba már az előző szezon végén, a BL-be csak idén október 23-án tért vissza, méghozzá két góllal, amelyek közül a második káprázatos találat volt.


Oxlade-Chamberlain a Genk és az Arsenal ellen fontos és látványos gólokat szerzett októberben. Az angol válogatott középpályás brazil csapattársa, Fabinho példájára hivatkozott, bizonyítékul arra, hogy milyen messzire kell mennie ahhoz, hogy teljesen helyreállítsa pozícióját a Premier League listavezetőjének kezdőcsapatában, miután hosszú sérüléssel küszködött.

A Liverpool brazil szűrője olyan jó, hogy annyit jelenthet csapatának, mint Busquets a Barcelonának | Hosszabbítás

Káprázatos teljesítményt nyújt ebben a naptári évben Fabinho, a Liverpool védekező középpályása. Olyan meggyőzően játszik a Bajnokok Ligája-győztes csapatban, hogy már Európa, sőt a világ egyik legjobbjaként emlegetik posztján. A Liverpool legerősebb tizenegye, talán két kivétellel adja magát.


"Minőség szempontjából nem vagyok túl elégedett a teljesítményemmel, hogy őszinte legyek." - mondta Oxlade-Chamberlain az Arsenal felett aratott Ligakupa-győzelem után. "Nem voltam jó a labdával való mozgásban, és nem kerültem közel sem ahhoz a formához, amihez szeretnék eljutni. De legalább sokat futottam. Láttam a fiúkat a hétvégén, és tudom, hogy miről van szó. Nagyon magas fizikai szinten kell lenni ahhoz, hogy ahhoz hasonló teljesítményt tudjon nyújtani az ember. Fabinho ezúttal is nagyszerű volt, így még tovább kell nyüstólnöm magam, és akkor talán kapok egy esélyt." 

Jürgen Klopp többször is kijelentette, hogy Oxlade-Chamberlainnek türelemre van szüksége, lépésről lépésre tud visszatérni a sérülése előtti szintjére. A látványos gólok legalább azt mutatják, hogy játékának egy területe újra működik.

"Nagyon jó volt gólt szerezni. Nyilvánvaló, hogy ez egy nagyon fontos találat volt, tehát nagyon nehéz volt azt megünnepelni, de ezt mindig meg tudtam csinálni a korábbi klubom ellen. Mindig nagyon nagy tiszteletet akarok tanúsítani az Arsenal iránt, és azért, amit ők tettek értem az ottani időkben. Nem akartam ünnepelni, de nehéz volt ezt betartani. Le akartam venni a mezem, és megőrülni! Örültem, hogy megkaptam az esélyt, és engedélyt kaptam rá, hogy a tizenhatoson kívülről is kapura lőhessek, az utóbbi néhány meccsemen ezt megtehettem. Ez remélhetőleg folytatódik!"

Ox.jpg Fotó: Europress/AFP

Öt tinédzserrel a csapatban, a Liverpool büntetőkkel jutott túl az Arsenalon, Oxlade-Chamberlain veteránnak tűnt mellettük a maga 26 évével. 

"Nagyon büszke vagyok arra, ahogy a csapat működött, pláne, hogy olyan fiatal összeállításban léptünk pályára. Nyilván követtünk el hibákat a kapott gólok előtt, de jó volt látni, hogy ezek a srácok mentek és játszottak tovább, aztán jött a hihetetlen győztes büntető.

Nagyon különleges éjszaka volt egy olyan sorozatban, ahol nagyon sok játékos debütált, kevés vagy sok tapasztalattal, de nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy végül visszajöttünk, és örülök, hogy néhány hiba nem került nekünk olyan sokba, és esélyünk adódott arra, hogy javítsunk és továbbjuthassunk."

via The Telegraph


Hozzászólások