Premier League - A Liverpool klasszis holland védője a klub brazil támadóját tartja a valaha volt legjobb csapattársának
A Liverpool klasszis holland védője a klub brazil támadóját tartja a valaha volt legjobb csapattársának
Fotó: Europress/AFP

A Liverpool klasszis holland védője a klub brazil támadóját tartja a valaha volt legjobb csapattársának

Takács MártonTakács Márton
2019/08/25 13:55
A Liverpool világklasszis holland hátvédje, Virgil van Dijk jelenlegi csapattársát, Roberto Firminót nevezte a legjobb játékosnak, akivel valaha egy klubnál játszott.

A 28 éves középső védő már a harmadik szezonját tölti a Liverpoolnál, amióta 2018 januárjában a Southamptontól a Vörösökhöz szerződött.

Tavaly téli érkezésekor ő volt a világ legdrágább bekkje, a Szentek 75 millió fontot kaptak az aláírásáért. Azóta ez a rekord megdőlt, amikor idény nyáron Harry Maguire 80 millió fontért ment el a Leicester Citytől a Manchester Unitedhez.

Firmino_Van_Dijk.jpg Fotó: Europress/AFP

Mondhatjuk, hogy megérte az árát, még ha bitang sok pénzbe is került. Vele stabilizálódott a Pool védelme, őt pedig azóta a világ legjobb védői között emlegetjük. Idén áprilisban a játékostársak őt választották meg a Premier League legjobb játékosának, az UEFA-nál pedig az Év játékosa lehet idén. Hathatós segítségével nyert Bajnokok Ligáját júniusban a Liverpool.

Bár a labdarúgás csapatsport, Van Dijkot ez nem akadályozta meg abban, hogy válasszon egyet csapattársai közül, amikor megkérdezték, ki a legjobb közülük, akivel valaha együtt játszott.

"Elfogult leszek, ha csak egy jelenlegi csapattársamat mondanám, akkor Roberto Firminót mondanám" - mondta Van Dijk a talkSPORT-nak.

Az elmúlt szezonban a hamis kilencesként játszó brazil 12 gólt szerzett az angol bajnokságban, tízzel kevesebbet, mint csatártársai, Sadio Mané és Mohamed Salah, Sergio Agüeróval együtt - akit Van Dijk a legkeményebb csatárnak nevezett a PL-ben, akivel szembekerült.

További kedvenceiről is vallott Van Dijk: Ronaldinhót tartja minden idők legjobb játékosának, Marco van Bastent a legkiválóbb hollandnak. A legnagyobb edzőknek Ronald Koemant és Jürgen Kloppot nevezte meg.

Hogyan vált a Liverpool holland védője a Premier League egyik legjobb játékosává? | Hosszabbítás

Tinédzserként Virgil van Dijk részmunkaidőben dolgozott egy kisvárosi étterem mosogatófiújaként. A középcsapat Willem II-nél senki sem látott benne sokat. Kedvelt, de néha nehéz gyerek volt, "igazi kis patkány" ifjúsági edzője, Robby Hendriks szerint. Klubja, a Willem II nem tervezte, hogy profi szerződést kínál neki.

via Squawka


Hozzászólások