Premier League - A Liverpool egyik legjobbja életében először fog a Manchester Unitednek drukkolni a City ellen
A Liverpool egyik legjobbja életében először fog a Manchester Unitednek drukkolni a City ellen
Fotó: Europress/AFP

A Liverpool egyik legjobbja életében először fog a Manchester Unitednek drukkolni a City ellen

Takács MártonTakács Márton
2019/04/23 11:08
A Liverpool középpályása, James Milner elmondta, hogy a Manchester Unitednek fog szurkolni szerdán a manchesteri városi derbin, de magát a mérkőzést nem fogja nézni. 

A Manchester City két ponttal áll a Premier League tabelláján a Pool mögött, de ha Pep Guardiola csapata legyőzi az MU-t, élre áll és megelőzi Jürgen Klopp együttesét. 

"Életemben először." - mondta Milner arról, amikor megkérdezték a Unitednek való drukkolásáról. "De nem fogom nézni a meccset. Energiapocsékolás lenne. Még nem tudom, mit fogok csinálni, talán elugrom enni valahová." 

Milner_Klopp.jpg Fotó: Europress/AFP

A Liverpool 1990 óta először lehetne bajnok idén, az eddigi 35 fordulóban 88 pontot szerzett, míg a Guardiola-csapat 86 egységet gyűjtött be 34 kör alatt. A Vörösök mindössze egyszer kaptak ki ebben a bajnokságban eddig, éppen a City győzte le őket januárban 2-1-re Manchesterben. A City zsinórban 10 PL-meccset nyert meg, és megvédheti címét, amennyiben a hátralévő négy találkozóját is behúzza. 

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp ezt nyilatkozta erről a versenyfutásról:

"Ha csak a Szent Grál megszerzése motivál, akkor valami nem százas nálad. Azért akarunk focimeccseket nyerni, mert a szurkolóinkkal szeretnénk kiélvezni a sikereket. A végén majd meglátjuk, hogy hány pontot szereztünk, és ez mire volt elég. Szerdán lesz egy mérkőzés a két manchesteri csapat között. Amikor mi játszottunk a Uniteddel, akkor sokkal jobb formában voltak, és úgy játszottunk velük 0-0-t. Nekünk nincsen befolyásunk arra, hogy a többi mérkőzésen mi történik, csak a saját meccseinkkel tudunk foglalkozni. Legközelebb a Huddersfielddel találkozunk, ami különböző okok miatt nehéz is lehet. Néhányan már azt is kérdezhetik, hogy ott van-e már a fejünkben a Barcelona elleni BL-elődöntő, de a válaszom nekik egyértelmű: teljes mértékben a Huddersfieldre fogunk koncentrálni."

Klopp: Nem a Szent Grálért, hanem a szurkolóink öröméért küzdünk | Hosszabbítás

A Liverpool a második félidőben szerzett gólokkal 2-0-ra legyőzte a Cardiff City-t az angol Premier Liga 35. fordulójában, amivel ismét két pont előnybe került a bajnoki tabella élén az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Manchester City előtt. A mindig érdekes Jürgen Klopp ezúttal sem csak a sablonokat puffogtatta nyilatkozatában.


"Frusztráló arra gondolni, hogy mindössze egy bajnoki vereségünk van, és lehet, hogy ennyi sem lesz elég" - tette hozzá Milner, aki kétszeres Premier League-győztesnek mondhatja magát, éppen a Manchester City színeiben lett két alkalommal is aranyérmes az ott töltött öt szezonja alatt. 

"Meg kell nyernünk a hátralévő mérkőzéseinket. Ha megtesszük, és ez lesz lesz elég, akkor gratulálni fogunk a Citynek és hozzátesszük, hogy 'szép munka'. Ők egy topcsapat, nekik már sikerült korábban nyerniük. Annyit tehetünk, hogy hozzuk a maradék meccseinket és nyomás alá helyezzük őket."

A Liverpoolra a hátralévő három mérkőzésén a már kiesett Huddersfield, a középmezőnyben, az európai kupahelyektől távollévő és az élvonalbeli búcsút is megúszó Newcastle, valamint a  Wolverhampton vár. A City szerdán játszik az Old Traffordon, majd a Burnley, a Leicester és a Brighton jön szembe.

via BBC

Hozzászólások