Premier League - A Liverpool alulértékelt középpályásánál kevés viccesebb fickó szaladgál a Premier League-ben
A Liverpool alulértékelt középpályásánál kevés viccesebb fickó szaladgál a Premier League-ben
Fotó: Europress/AFP

A Liverpool alulértékelt középpályásánál kevés viccesebb fickó szaladgál a Premier League-ben

Takács MártonTakács Márton
2019/02/06 14:46

James Milner hozzáadott értéket képvisel a Premier League mezőnyében. A Liverpool középpályása sosem volt valami penge a pályán, de a Newcastle-ban és a Manchester City-ben nyújtott teljesítményére a Poolnál több lapáttal is rátett Jürgen Klopp érkezése óta, és nagyon fontos láncszem a Vörösök játékában. Nem beszélve arról, hogy mennyire szórakoztató figura a gyepen kívül.

Tavaly októberben az Aranylabda 30 fős jelöltlistájának kihirdetése után erősen hiányoltuk az ő nevét a nomináltak közül, pedig óriási szerepe volt a Liverpool Bajnokok Ligája-döntőt érő menetelésében. Zokszó nélkül tette a dolgát, és zakatolta végig a 2017/18-as szezonban mind a 47 meccsét a Poolban, elsősorban a mezőnymunkájával, futóteljesítményével, és nem mellesleg 11 gólpasszával emelkedett ki a Vörösök Philippe Coutinho utáni életéből. 

Ezt írtuk róla őszi cikkünkben: "A hozzánk hasonló futballromantikusokat bizonyára lenyűgözte a Liverpool teljesítménye is. A Salah, Firmino, Mané támadóhármas természetesen ott van az Aranylabdára jelöltek névsorában. De azt a pazar játékot, amivel előrerukkoltak, a Henderson, Wijnaldum, Milner középpályás sorral érték el, ami nem éppen egy ütős névsor, mármint a nevek alapján, mert a játékuk miatt már igen. Közülük is kiemelkedett James Milner, aki megalkuvást nem tűrő zakatolásával adott fazont és hátteret ahhoz, hogy előttük a három klasszis kedvére villoghasson. Összefogta a Poolt, fáradhatatlanul robotolt, bevágta a büntetőket, kulcsember lett. Az egész mezőny egyik legszimpatikusabb focistája, akinek pont azzal lehetne elismerni a teljesítményét, hogy jelölik egy olyan egyéni díjra, amit ugyan esélye sincs megnyerni, de azzal, hogy ott a neve, az elismerést kiosztók is jelezhetik, látják és értékelik a hozzáadott értéket képviselő játékosokat is, nem csak névre adják a plecsniket."

Milner_2.jpg Fotó: Europress/AFP

Innen, messziről nézve James Milner egy sótlan figurának tűnik, aki remekül teszi a dolgát a pályán, és nyilván mindenben szót fogad menedzserének. Sokáig nem utalt rá semmi jel, hogy a stadionokon kívül mitől lehetne csapattársai kedvence. De volt néhány olyan megnyilvánulása, amelyek kapásból cáfolták ezt a tételt, és ami még jobb, hogy mások is rávilágítottak remek humorára, és hogy mennyire jó a társaságában lenni. Jamie Vardy például nagyszerű, "A semmiből. Az én történetem" című önéletrajzi könyvében több bekezdést is szentelt James Milnernek, akivel a válogatottban volt alkalma több időt is együtt tölteni. A kötetről írt recenziónkban nem idéztük ezeket a mondatokat, itt a kiváló alkalom pótolni ezeket:

 "Némelyik játékos rettenetesen különbözik attól, amit a közvélemény gondol róla, de senki sem jobban, mint Milner. 'Milly' kétségtelenül az egyik legszórakoztatóbb srác, akivel valaha találkoztam. Se ez ugyanaz a srác, akinek egy kamu Twitter-oldalt is szenteltek Boring James Milner (Unalmas James Milner címmel). Le kell szögeznem, hogy a legkevésbé sem emlékeztet arra,  akinek láttatni akarják, és ebben a véleményemben Danny Drinkwater is megerősítene. Drinky egy évvel később lett válogatott, és miután egy asztalhoz került Millyvel, minden közös étkezésnél fetrengett a röhögéstől. 
Milly maga is ugyanolyan jól szórakozott a Boring James Milner-oldalon, mint bárki más, és mi is gyakran olvasgattuk azt. Ilyen volt a hangulat azokban az időkben a válogatottnál - teljesen oldott."

Erre az utolsó mondatra remek példa saját, valódi Twittere, ahol ő maga tweetel hol komoly, hol pedig eszelősen vicces tartalmakat. Az alábbi esetben éppen az ál Milner-oldalra reagál azzal, hogy egy Milner's teát tartalmazó bögrét szorongat az angolok egyik tavalyi világbajnoki meccse előtt, megfelelve a róla kialakított hamis, őt unalmasnak tartó képnek. Ezt a tweetjét közel 8000-ren retweetelték és több mint 60 ezer (!) lájkot kapott..

Maradva a teánál, tavaly augusztusban liverpooli klubtársával, Andy Robertsonnal arról beszélgettek egy videóban, hogy mi a tökéletes tea elkészítésének legmegfelelőbb módja. Mennyi ideig kell a vízben áztatni a filtert, mennyi cukrot érdemes beletenni, a tejet mikor érdemes hozzáönteni. Az élet fontos kérdései.

Élete első tweetjében sem hazudtolta meg önmagát, a mellékelt képen vasalás közben láthattuk, egyben a Nike-nak csinált egy remek reklámot, ugyanis a pipás cég pólójában pózolt, miközben egy Just Do It-feliratú másik T-shirtöt vasalt éppen vigyorogva. A kiírás ez volt a fotó fölött: "tegnap, amikor még nem voltam Twitteren". És mintha gyakorlott twitterező lenne, a TBT #hashtaget használta, ami az öt legkedveltebb #hashtag egyike, a throwbackthursday rövidítése. És tényleg csütörtökön írta ki mindezt!

Aztán elérkeztünk idén februárhoz, amikor a Liverpool ismét nem tudott meglépni még jobban a Manchester Citytől a Premier League élén, miután Jürgen Klopp legénységét megállította a West Ham, 1-1-es döntetlennel távoztak Mo Salah-ék Londonból. Milnernek ez sem szegte kedvét, és a Brian életében látott, hallott utasításnak eleget téve - miszerint "csak nézd az élet napos oldalát!" - így nyilatkozott az alábbi miniinterjúban:

"Nyugtalan vagy?
- Nyugtalan, amiért februárban a tabella élén állunk? Nem, inkább boldog vagyok. Köszönöm!"

Majd elsietett az újságíró kamerája elől. 

Még hogy unalmas lenne!


Hozzászólások