Premier League - A koronavírus miatti félelem a Premier League-t is elérte, elhalasztották a Manchester City-Arsenal mérkőzést
A koronavírus miatti félelem a Premier League-t is elérte, elhalasztották a Manchester City-Arsenal mérkőzést
Fotó: Europress/AFP

A koronavírus miatti félelem a Premier League-t is elérte, elhalasztották a Manchester City-Arsenal mérkőzést

Takács MártonTakács Márton
2020/03/11 10:30
Elhalasztották az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szerdára kitűzött Manchester City-Arsenal mérkőzést, mert előzőleg a londoni klub több játékosa kapcsolatba került az Olympiakosz tulajdonosával, aki megfertőződött az újfajta koronavírussal.

A Premier League vezetői úgy döntöttek, hogy elhalasztják a Manchester City és az Arsenal közötti szerdai mérkőzést a koronavírussal kapcsolatos félelmek miatt. A meccs törléséről szóló döntés azután született, hogy kiderült, az Arsenal több játékosa és stábtagja kapcsolatba került az Olympiakosz tulajdonosával, Evangelos Marinakissel, akinél koronavírust diagnosztizáltak.

Ez az első mérkőzés a Premier League-ben, amelyet a decemberben Kínából indult koronavírus-járvány miatt nem rendeznek meg. A találkozót eredetileg március 1-jén rendezték volna, de akkor nem tudták lejátszani, mert a Manchester City aznap a Ligakupa döntőjében szerepelt.

"A ma esti Premier League-mérkőzését a Manchester City és az Arsenal között óvintézkedésként elhalasztották azt követően, hogy kedden bejelentették, hogy Evangelos Marinakis megfertőződött a COVID-19-cel." - szól a Premier League szerdai közleménye

Az Arsenal edzője megnevezte legfontosabb játékosát, akit feltétlenül marasztalna Londonban | Hosszabbítás

Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője azt nyilatkozta frappánsan, hogy csapata támadójának, Pierre-Emerick Aubameyangnak nincs szüksége arra, hogy trófeákkal igazolja, milyen világklasszis ő - a bizonyíték erre pedig Harry Kane. Aubameyang ismét reflektorfénybe került, miután vasárnap két gólt szerzett az Everton elleni bajnokin.

"Tizenhárom nappal ezelőtt az Olympiakosz az Arsenal otthonában, az Emirates Stadionban szerepelt Európa-liga-mérkőzésen, és Mr. Marinakis, a görög klub tulajdonosa találkozott az Arsenal több csapattagjával és személyzetével. Orvosi tanácsot követően az Arsenal FC és a Manchester City FC szükségesnek tartja a mérkőzés  elhalasztását ma este, március 11-én, szerdán, hogy ideje legyen a helyzet teljes körű felmérésére. A Premier League ezért megállapodott abban az érintett klubokkal, hogy a ma esti mérkőzést átütemezik.

Megértjük, hogy ez kényelmetlenségeket és költségeket okoz a szurkolóknak,, akik a meccsen való részvételt tervezik, de az Arsenal, a Manchester City és a Premier League megállapodtak abban, hogy Mr. Marinakis fertőzésének értesítése azt jelenti, hogy nincs más alternatíva, mint hogy időt kapjanak a kockázat felmérésére. Megteszik az összes szükséges intézkedést, és a Premier League jelenleg nem tervezi a többi mérkőzés elhalasztását."

Az Arsenal kedden nyilatkozatot tett közzé, amelyben azt állította, hogy a Marinakis diagnózisáról szóló hírek után egyik alkalmazott sem mutatta a koronavírus tüneteit, ám szerda reggel a korai órákban elismerte, hogy a kiválasztott játékosoknak és a személyzetnek most önmagát kell elszigetelnie.

A ManCity angol tehetsége megmutatta, képes pótolni a távozó spanyol klasszist | Hosszabbítás

A Manchester City-nél nyáron új korszak köszönt majd be, amikor is a nagyszerű David Silva dicsőséges évtized után távozik a klubtól a szezon végén. A vasárnapi Ligakupa-döntőn a csapat fiatal angol középpályása, Phil Foden bepillantást kínált a spanyol világklasszis nélküli időkbe.

"A tegnapi híreket követően, miszerint az Olympiakosz tulajdonosa, Evangelos Marinakis nemrégiben megfertőződött a Covid-19-cel, orvosi véleményt kértünk felkutattuk az olyan személyeket, akiknek az irányelvek szerint szoros kapcsolatuk volt vele a 13 nappal ezelőtti mérkőzésen." - olvasható az Arsenal kommünikéjében

A vizsgálatunk eredményeként megállapítottuk, hogy számos játékosunk találkozott az Olympiakosz tulajdonosával közvetlenül a meccs után. A kapott orvosi tanácsok szerint mindez rendkívül alacsony kockázatot jelent számukra a Covid-19 felbukkanásában. Szigorúan betartjuk a kormány irányelveit, amelyek azt javasolják, hogy bárki, aki szorosan érintkezik olyan valakivel, aki kapcsolatba került a vírussal, 14 napig önállóan izolálja magát otthonában, attól az időponttól kezdve, amikor kapcsolatba kerültek. Ennek eredményeként a játékosok nem állnak rendelkezésre a Manchester City elleni ma esti mérkőzésen, és a Premier League úgy döntött, hogy a meccset el kell halasztani.

A játékosok az otthonukban maradnak, amíg a 14 napos időszak le nem jár. Négy személy az Arsenal stábjából, akik a mérkőzés során Marinakis úr közelében ülték, szintén otthon maradnak, amíg a 14 nap letelik. Teljes mértékben megértjük, milyen csalódást jelent ez a szurkolóinknak, különösen azoknak, akik a ma esti mérkőzésre Manchesterbe utaztak. A jegyek az átszervezés után érvényesek lesznek az új időpontban rendezendő mérkőzésre.

További óvintézkedésként, bár nem hisszük, hogy szoros kapcsolat állt fenn az Arsenal többi vendégével vagy az igazgatói részleg éttermében dolgozó személyzettel, felvesszük a kapcsolatot velük, hogy javasoljuk, hogy kövessék a vonatkozó tanácsokat, ha ilyen kapcsolat létezett. Az Arsenal klubjánál mindenki azt várja, hogy Marinakis úr gyorsan felépüljön, és várjuk, hogy a játékosok és a személyzet visszatérjen pénteken dolgozni a Brighton elleni meccsünk előkészítéseként."

Bokatörése miatt 8-10 hétig nem játszhat az Arsenal uruguayi középpályása | Hosszabbítás

Az Arsenal középpályása, Lucas Torreira várhatóan 8-10 héten át lesz maródi bokatörése miatt, jelentette be a londoni klub a hétfői közleményében. A 24 éves uruguayi labdarúgót hordágyon kellett levinni a pályáról a március 2-i Portsmouth-Arsenal FA-kupa-mérkőzésen a múlt héten. A középpályást James Bolton a 16. percben brutális becsúszással tette harcképtelenné.

Szombaton Graham Potter csapatával nézne szembe az Arsenal, és a Sirályok maguk adtak ki nyilatkozatot annak megerősítésére, hogy a meccset a tervek szerint meg kell tartani.

A következő szöveget írták: "A Brighton szombati meccse az Arsenal ellen a tervek szerint meg lesz tartva, összhangban a kormány tanácsaival, valamint a Premier League-gel és az orvosi tanácsadókkal folytatott konzultációt követően."

via goal.com

Hozzászólások