Premier League - A Chelsea olasz menedzsere nem vásárolna új középpályást, elég neki Jorginho és Kovacic
A Chelsea olasz menedzsere nem vásárolna új középpályást, elég neki Jorginho és Kovacic
Fotó: Europress/AFP

A Chelsea olasz menedzsere nem vásárolna új középpályást, elég neki Jorginho és Kovacic

Takács MártonTakács Márton
2019/04/08 18:15
A Chelsea menedzserének, Maurizio Sarrinak nincs szándékában új középpályást igazolni Jorginho alternatívájaként, viszont a Real Madridtól kölcsönben a londoni klubnál lévő Mateo Kovacic státuszát szeretné állandóvá változtatni. 

Amióta a klub januárban eladta Fabregast, az olasz edző szerint egyedül Kovacic az egyedüli olyan játékos a brazil-olaszon kívül a keretben, aki képes a középpálya közepét tartalommal is megtölteni. 

"Mindenki jól tudhatja, hogy azon a poszton problémákkal küszködünk, mert csak Jorginho van rá." - mondta Sarri még a hétfői, West Ham elleni bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatón. "Véleményem szerint Kovacicból is egy nagyon jó középső középpályás válhat. Ő természetesen nem egy labdaszerző típus, de ebben a pozícióban a rendkívül technikás játékosokat részesítem előnyben. Nagyon fontos számunkra, hogy ezen a poszton magas szintű emberünk legyen. Nem csak az utolsó, kulcspassz miatt, hanem a labdával való mozgás érdekében is."

Amikor egy újságíró arról érdeklődött Sarrinál, hogy kit látna szívesen új igazolásként ezen a poszton, az olasz így felelt: "Senkit, Kovaciccsal szeretném megoldani a helyzetet. Bár ő még csak kölcsönben van nálunk. Nagyon szeretném, ha Kovacic velünk maradna."

sarri.jpg Fotó: Europress/AFP

 Sarri dicsérte a Chelsea akadémiáján nevelkedett Declan Rice-t is, aki már a West Ham játékosaként lett angol válogatott a múlt hónapban. 

"Úgy gondolom, hogy ő egy nagyon jó játékos, a foci védekező szakaszában pláne, mert nagyszerű képessége van a labda visszaszerzésére. A védelmi vonalhoz közel játszik, és a West Ham elleni első meccsünkön bizony sok problémát okozott nekünk."

A Chelsea-re hat napon belül három mérkőzés vár, a West Ham és a Liverpool mellett a Slavia Praha-val is találkoznak a londoniak, velük az Európa-liga negyeddöntőjében. Sarri úgy gondolja, a Premier League szervezői rugalmasabbak lehetnének a találkozók ütemezésében. 

"Nem tudom mire vélni a Premier League szervezőinek döntését, pláne, hogy angol klubként megyünk Prágába. Nem értem, miért hétfőn kell játszanunk, nagyon különös. Úgy vélem, tehetnének többet is az európai kupaporondon szereplő angol egyesületek érdekében. A Serie A-ban pénteken is játszhatnak a csapatok. Az Európa-ligában szereplő csapatok is szerepelnek távol az otthonuktól, ott lehet kérni, hogy a következő olasz bajnokijukra csak a következő hétfőn kerüljön sor. Ezért van szükségünk nagyon erős játékosokra. De a Premier League tudja a legjobban értékesíteni a tévés közvetítési jogokat, ezért Angliában szerencsésnek mondhatjuk magunkat. A világ legjobb futballistáit vehetjük meg, így el kell fogadnunk, hogy három naponta kell játszanunk."

via ESPN


Hozzászólások