Premier League - A Chelsea menedzsere fantasztikus játékosnak tartja az Ajaxtől érkező marokkói szélsőt
A Chelsea menedzsere fantasztikus játékosnak tartja az Ajaxtől érkező marokkói szélsőt
Fotó: Europress/AFP

A Chelsea menedzsere fantasztikus játékosnak tartja az Ajaxtől érkező marokkói szélsőt

Takács MártonTakács Márton
2020/02/17 11:52
Frank Lampard, a Chelsea menedzsere fantasztikus játékosnak minősítette a klub új igazolását, a londoniakhoz a nyáron az Ajaxtől érkező Hakim Ziyech-t, aki szerinte nagy segítségére lesz a Kékeknek feltörni az ellenfelek védelmét.

A 26 éves marokkói válogatott szélsőről csütörtökön derült ki, hogy a nyártól a Stamford Bridge-re költözik, a londoni egyesület 33,3 millió fontot fizet érte az amszterdamiaknak. 

A Chelsea ebben a szezonban sokszor szenvedett az ellenfelek védelmének megbontásában, ha azok mélyen  védekeztek velük szemben. November óta dominálnak a labdabirtoklásban, de a West Ham, a Bournemouth, a Southampton és a Newcastle elleni mérkőzéseken nem tudtak gólt szerezni. 

Ziyech_Ajax_Chelsea.jpg Ziyech (balra) az októberi Ajax-Chelsea BL-mérkőzésen - Fotó: Europress/AFP

Lampard azt reméli, hogy Ziyech - aki lenyűgöző számokat produkál ebben az idényben is, nyolc gólja és 21 (!) asszisztja van -  megváltoztathatja ezt, mondván: "Azt hiszem, ő egy fantasztikus játékos. Először az Ajax tavalyi Bajnokok Ligája-menetelése során került a látókörömbe. Azt hiszem, ő volt az egyik kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékos a hollandoknál, különösen a Tottenham elleni mérkőzéseken. Idén kétszer is összefutott már a BL-ben a Chelsea és az Ajax, így sokat tudok róla. Tisztában vagyok a képességeivel. Kiváló bal lába van, általában a jobb szélen szerepel, de képes a csatár mögött is jól teljesíteni. Ha megnézzük ezt az évadot, voltak olyan meccseink, ahol szenvedtünk a védelmek feltörésében. Ő egy olyan játékos, aki még több kreativitást hozhat a játékunkba. Gólokat szerez, gólpasszokat osztogat. Tudom, hogy nem most jön, de szerintem izgalmas számunkra, a klub és a rajongók számára is, hogy tudjuk, nyártól már itt lesz velünk."

Ziyech volt Lampard egyik legfontosabb célpontja a frusztráló januári átigazolási időszak alatt, amely azzal zárult le, hogy a Chelsea nem adott új játékosokat hozni a csapathoz. Az Ajax nem szívesen veszítette volna el egyik kulcsjátékosát a szezon közepén, mivel az Eredivisie, a Holland Kupa és az Európa-ligában is versenyben van az első helyért. 

Lampard így folytatta nyilatkozatát: "Megpróbáltuk, de ez nem volt lehetséges. Mindannyian tudjuk, hogyan működik a januári átigazolási időszak. Tiszteletben tartjuk, hogy azok a klubok, akiknek top játékosai vannak, meg akarják tartani őket. De ez lezárult, és megszereztük őt a következő szezonra."

Ten_Hag_Lampard.jpg Erik Ten Hag és Frank Lampard a novemberi Chelsea-Ajax meccsen - Fotó: Europress/AFP

Ziyech a Chelsea első igazolása azóta, amióta nyáron Lampard átvette a csapat irányítását, és utalt arra, hogy még többet lehetne tenni az erősítés érdekében az idény végeztével.

"Először is amiatt kell aggódnunk, hogy hol is állunk a bajnoki tabellán. A legfőbb priotitás számunkra az első négybe jutás, és ez az én legnagyobb aggályom is. De mindig figyelünk a céljainkra, és mindig együtt dolgozunk annak érdekében, hogy javulhassunk. Ezekre az erősítésekre talán nyáron lehet szükség, és megpróbáljuk biztosítani a megfelelő megoldásokat."

Hakim Ziyech érkezése nem lesz hatással Willian vagy Pedro jövőjére - mondja Lampard, annak ellenére, hogy mindkét játékos szerződése a szezon végén lejár. Mindhárman kreatív támadó középpályások, aki képesek a széleken, vagy egy támadó mögött is játszani.

Lampard ezt mondta róluk: "Mindkét szereplővel folytatódnak a tárgyalások. Azt hiszem, vásároltunk egy olyan minőségi játékost, aki különféle pozíciókban játszhat, de egyik játékos jövőjére sem gyakorol közvetlenül hatást."

Hakim Ziyech.jpg Fotó: Europress/AFP

Az edző azt is kijelentette, hogy Ziyech a következő év elején valószínűleg hiányozni fog, mivel Marokkó minden bizonnyal részt vesz a 2021-es Afrikai Nemzetek Kupáján, de ez az eshetőség sem volt akadálya az üzlet megkötésének. 

"Tisztában vagyunk ennek jelentőségével, de ez az érv nem volt elég ahhoz, hogy ne hozzuk őt ide a klubhoz. A nagyobb képet néztem inkább. A hosszú távú céljainkat helyeztük inkább előtérbe, és a terveinkbe nagyszerűen illik az ő szerződtetése."

via Sky Sports


Hozzászólások