Premier League - A Chelsea fiatal játékosa tiszteli Hazard-t, azonban a saját útját járná
A Chelsea fiatal játékosa tiszteli Hazard-t, azonban a saját útját járná
Fotó: Facebook/Chelsea

A Chelsea fiatal játékosa tiszteli Hazard-t, azonban a saját útját járná

Németh DánielNémeth Dániel
2019/05/24 11:27
Christian Pulisic átigazolását már 2019 elején bejelentette a Chelsea, azonban csak a következő idénytől csatlakozik az amerikai válogatott szupertehetsége a londoniakhoz. Pulisicre óriási nyomás nehezedik 58 millió fontos vételára miatt, és ez még tovább fokozódhat, amennyiben Eden Hazard elhagyja a klubot. Saját bevallása szerint azonban sosem volt az a fajta játékos, aki megfutamodott a kihívások elől.

Kora délután van a Stamford Bridge-en, és az ember, aki minden bizonnyal az egyetlen új igazolása lesz a Chelsea-nek a következő idényben, még mindig alig hiszi el, hova került. Pedig Christian Pulisicnek volt hat hónapja, hogy azon gondolkozzon, milyen az élet a Premier League-ben, ugyanis a szezont a Bundesliga-győzelemre végül sikertelenül hajtó Borussia Dortmundnál fejezte be. "Próbálok mindent feldolgozni. Órási álmom volt, hogy Angliában futballozzak. Hihetetlen, hogy most itt vagyok."

Mostanság rengeteg a bizonytalanság a Chelsea jövőjével kapcsolatban, ám Pulisic érkezését egy ideje tényként lehetett kezelni. Az is nagyon valószínű, hogy Eden Hazard-ral már nem lesz alkalma együtt játszani, őt kitartóan üldözi a Real Madrid. Kétséges viszont, ki lesz az edző a következő idényben. Maurizio Sarri bebiztosította a jövő évi BL-szereplést és EL-döntőbe vezette a csapatot, azonban bonyolult a vezetőséggel kialakított kapcsolata és közben a Juventus érdeklődéséről is lehet pletykákat hallani.

000_1GS2NG.jpg Fotó: Europress/AFP

Ott van még továbbá a FIFA-tól kapott, két átigazolási ablakra szóló eltiltás, amit még nem tudott a Nemzetközi Sportdöntőbíróság elé vinni a klub, ugyanis a nemzetközi szövetség adós a második fellebbezés visszautasításának írásos indoklásával. Elképzelhető, hogy a kölcsönben megszerzett Mateo Kovacicot végleg meg tudják vásárolni a Real Madridtól, és számítani lehet kölcsönbe adott játékosok visszatérésére is, de ezt leszámítva az 58 millió fontért igazolt Pulisic lehet az egyetlen, aki új színt visz a londoni Kékek támadójátékába.

Szó sincs arról, hogy a 20 éves amerikai elcsüggedne a nehézségek miatt. Miután néhány napot eltöltött a cobhami edzőközpontban, valamint beszélt Sarrival, megerősödött benne az érzés, hogy jó döntést hozott. "Nem kérdés, hogy a City remek szezont zárt, de a Chelsea... ez a klub a bajnokok mentalitásával rendelkezik. Tele vannak magabiztos emberekkel, akik tisztában vannak azzal, hogy még hosszú út áll előttünk. Már most remek kerettel rendelkezünk, és mindenki szeretne előrelépni, hogy rögtön versenyképesek legyünk."

"Ez a következő kihívás, amivel szeretnék megküzdeni. 15 évesen költöztem Dortmundba. Tisztában voltam vele, hogy nem lesz könnyű, és az első két németországi év valóban kemény volt: idegen ország, új nyelv, távol a családtól és a barátoktól. Úgy gondoltam, ha rám néznek az emberek, azt kérdezik: 'Ki ez az amerikai, aki megpróbálja elvenni a helyem?' Kemény időszak volt, de ezt akartam. A futball volt az életem. Tudtam, hogy kifizetődik, ha kitartok és bizonyítom, elég jó vagyok. Ha látják, hogy tudok játszani, tisztelni fognak."

043_dpa-pa_120517963.jpg Fotó: Europress/AFP

Hasonló küldetés vár rá a Chelsea-nél is. A pennslyvani Hershey-ből származó Pulisic nagy utat tett meg. Tanulhatott Jürgen Klopptól, Thomas Tucheltől, Hannes Wolftól és Lucien Favre-tól, régóta az amerikai nemzeti csapat kirakatfiújának számít, a Dortmundnál pedig wunderkindként tekintettek rá és több mint 70-szer lépett pályára a Bundesligában. Új klubjában sokan máris Eden Hazard utódjaként tekintenek rá, annak ellenére, hogy a játékstílusuk merőben eltér egymástól. Arról nem is beszélve, igazságtalan egyből egy klasszishoz hasonlítani.

Előfordulhat, hogy a chelsea-s pályafutásának nagy részében a szélen láthatjuk majd, de igazán akkor lenne boldog, ha tízesként játszhatna. Amikor a klub weboldalának adott interjút, és arról kérdezték, kikkel várja leginkább a közös munkát, Hazard-t meg sem említve N'Golo Kantét, Antonio Rüdigert és David Luizt választotta. Sokan attól tartottak, hogy ez már azt jelzi, a klubnál már beletörődtek Hazard távozásába, Pulisic azonban leszögezte, semmit sem tud a nyári tervekről, ennek megfelelően a belga jövőjéről sem tud mit mondani.

"Hazardról semmit sem tudok, nem ezért választottam őket. Kantét azért említettem, mert tényleg nagyon várom, hogy mellette játszhassak. Figyeltem őt, fantasztikus játékosnak tartom. Értelemszerűen akkor is izgatott lennék, ha Hazard mellett szerepelnék"idézi a fiatal támadót a Telegraph. "Eden fantasztikus játékos, ezzel mindannyian tisztában vagyunk. Ha sikerül őt megközelítenem, több mint boldog leszek. Ugyanakkor az a célom, hogy a saját utamat járjam. Nem hagyom, hogy a kívülről érkező nyomás hatással legyen rám" - tette hozzá.

Pulisic számára egyelőre ismeretlen terep az angol főváros, bár egyszer, 12 éves korában, édesapjával megnéztek egy Chelsea-meccset. Angliában is élt egy darabig, nyolc esztendős volt, amikor egy évig egy oxfordshire-i utánpótláscsapatban szerepelt "Kisebb versenyeken játszottunk, egészen abszurd mennyiségű meccset játszottunk rendkívül rövid idő alatt. Néhányat megnyertünk, egyszer pedig én lettem a torna legjobbja. Nagyon boldog voltam, azt tartottam a legnagyobb eredményemnek. Kicsiként mindig dühített, amikor nem én nyertem."

Nos, ha másban nem is, ebben a tekintetben máris passzol új csapatához.

via The Guardian

Hozzászólások