Premier League - A BL-győztes Liverpool a pályán elért sikereit egy klubrekordot érő mezszponzori szerződésre válthatja
A BL-győztes Liverpool a pályán elért sikereit egy klubrekordot érő mezszponzori szerződésre válthatja
Fotó: Europress/AFP

A BL-győztes Liverpool a pályán elért sikereit egy klubrekordot érő mezszponzori szerződésre válthatja

Takács MártonTakács Márton
2019/09/24 18:32
A Liverpool közel áll egy klubrekordot jelentő meszszponzori szerződés megkötéséhez a Nike-val, amely a következő szezon elejétől léphet érvénybe. 

Az idén Bajnokok Ligája-győztes és Európai Szuperkupát is nyerő Liverpool arra számít, hogy a váltással jelentősen javítják majd a mezek eladását az egész világon, teljesítve egy hatalmas rajongói igényt.

Ez volt a tárgyalások sarokköve, ugyanúgy, mint a megállapodás közvetlen éves értéke. A Liverpool nem adott útmutatást arra vonatkozóan, hogy a megerősítés utáni jövőbeni üzlet milyen összegű támogatást jelent nekik. De úgy tűnik, ez lesz az egyik legjövedelmezőbb deal a futball világában.

Ezek szerint jóval több lesz, mint amennyit jelenleg kap az angol klub a New Balance-tól, ami 45 millió fontot jelent évente. A szintén amerikai márkával az együttműködésük hatodik éve tart, és ez utolsó esztendő.

SAlah.jpg Fotó: Europress/AFP

A Liverpool arra törekedhet, hogy ha már a pályán egyértelműen jobb a Manchester Unitednél, azon kívül is közelebb kerüljön az MU-hoz, amely 75 millió fontos, és tíz évre szóló szerződést írt alá 2014-ben az Adidasszal. 

A Barcelona 98 millió fontot keres azzal évente, hogy a Nike támogatja, míg a Real Madrid 107 millió fontot érő kontraktust kötött az Adidasszal. Ez már az a liga, ahová a Liverpool is szeretne tartozni, de a bostoni székhelyű New Balance-szal érvényben lévő megállapodás egy olyan disztribúció volt, amivel azt akarták látni, hogy a brand és az együttműködés  kereskedelmi értéke fokozatosan növekszik. Ez minimum másfél éve így van, különösen a Liverpool nemrégiben elért európai sikerei fényében, és azért is, mert sorozatosan versenyben van Jürgen Klopp csapata a Premier League bajnoki címéért. A klub pedig soha nem volt olyan erős helyzetben, mint most, hogy Mohamed Salah és társainak köszönhetően maximalizálja kereskedelmi lehetőségeit.

Sky Sports szerint 70 millió font körüli lehet az új mezszponzori szerződés értéke, vagyis majdnem megduplázhatja a Liverpool a jelenlegi összeget. 

via The Telegraph


Hozzászólások