Premier League - A Beatles és Bob Marley iránti rajongásáról mesélt a csapat nélküli Arsene Wenger
A Beatles és Bob Marley iránti rajongásáról mesélt a csapat nélküli Arsene Wenger
Fotó: Europress/AFP

A Beatles és Bob Marley iránti rajongásáról mesélt a csapat nélküli Arsene Wenger

Takács MártonTakács Márton
2019/10/02 15:24
Az Arsenal egykori menedzsere, Arsene Wenger a zene iránti szeretetéről, a The Beatles és Bob Marley iránti rajongásáról mesélt a Nordoff Robbins zeneterápiás alapítványnál tett látogatása során. A francia edzőlegenda kapja majd a 2019-es Futball Legendái-díjat.

A futballvilág és a zene krémje érkezik majd Londonba Arsene Wenger tiszteletére október 7-én, aki ezzel a kitüntetéssel, Sir Alex Ferguson, Brian Clough és Pelé nyomába lép, a Nordoff Robbins zeneterápiás jótékonysági szervezet támogatására adott vacsorán. Geoff Shreeves 20 éve szervezi a korábbi nagyszerű labdarúgók és menedzserek sikereinek ünneplését.

1996 óta többek között olyan legendák kapták meg ezt a rangos díjat, mint Ferguson, Clough, Pelé, John Charles, Sir Stanley Matthews, Sir Bobby Robson, Kenny Dalglish, Alan Shearer, Jose Mourinho és Eric Cantona.

Wenger_2.jpg Fotó: Europress/AFP

"Amióta eljöttem az Arsenaltól, kaptam néhány érdekes ajánlatot, amelyek közül néhányat most fontolgatok. Ez pedig egy olyan meghívás, amelyet nem haboztam elfogadni, és rendkívüli megtiszteltetés számomra, hogy megkaphatom a 2019. évi Legends of Football-díjat." - nyilatkozta Arsene Wenger.

"Mindig is szerettem a zenét, és nagyon izgatott vagyok, hogy bekapcsolódhatom a Futball Legends munkájába, amely támogatja a Nordoff Robbins zeneterápiás alapítványt, amely egy fantasztikus szervezet. A zeneterápia megváltoztathatja az emberek életét a fogyatékosság széles spektrumain keresztül, és örülök, ha bármilyen módon segíthetek. Várom a Legends of Football eseményét."

Geoff Shreeves, a Legends of Football elnöke hozzátette: "Arsene olyas valaki, akit már több mint egy évtizede meg szeretnénk tisztelni ezzel a kitüntetéssel, tehát igazán örülünk annak, hogy beleegyezett abba, hogy ő legyen az idei díjazott. Az Arsenallal elért eredményei nem nélkülözték a látványosságot sem, és örökre beírta magát a Premier League történetébe. Egyszerűen megváltoztatta a Premier League arculatát, és az elkövetkező évben a Legends of Football és a Nordoff Robbins kiemelkedő nagykövete lesz."

A Legends of Football 8 millió fontot gyűjtött össze a zeneterápiás jótékonysági szervezetnek, a Nordoff Robbinsnak, az Egyesült Királyság legnagyobb független zeneterápiás jótékonysági szervezetének, amelynek célja a kiszolgáltatott és elszigetelten élő emberek életének megváltoztatása a képzett zenehasználat révén.

Arsene Wenger mesélt a számára legkedvesebb zenékről is: "Amikor fiatal voltam, akkor jött a Beatles, ők jelentették a forradalmat a zenében. Azóta is szeretem a Beatles-t, az egyszerűségük miatt, ez egy kicsit olyan, mint a fociban."

És hogy milyen zenék vannak, amelyek gyakran ott járnak a fejében, vagy sokszor visszatér hozzájuk?

"Ahogy azt már sokszor elmondtam, Bob Marley ilyen. Az életében van valami, ami a zene szimbólumát jelenti. Ő is szerette a focit. Élvezte az életet. Amikor látjuk azokat a videókat, amelyekben focizik, mondhatjuk, hogy több mint tűrhető volt a labdával, nem igaz? Elég jól bánt a labdával, én pedig szeretem a futball és a zene kombinációját."


Arról is mesélt Wenger, hogy milyen tapasztalatokat szerzett edzői karrierje során a zene szerepéről és használatáról Franciaországban, Japánban és Angliában. 

"A futball és a zene is az érzelmekre hat. Úgy gondolom, hogy a zene képes az érzelmeket hangba rendezni, a futball pedig az ember testével fejezi ki, amit az elméje akar. Személy szerint azt hiszem, hogy Anglia a futball és a zene országa. Az emberek a szívükkel és szenvedélyesen élnek. Egy francia öltözőben nagy csend van. A meccsre koncentrálnak, és nem beszélgetnek egymással. Japánban ugyanígy. Amikor Angliába jöttem, minden egyes mérkőzés előtt mindenhonnan zene szólt, és ez fantasztikus, rögtön megtetszett. Meg sem próbáltam harcolni ellene."

"Michael Jackson nagy rajongója is voltam, az öltözőben gyakran szóltak az ő dalai. A csapat két zenefelelőse Walcott és Giroud voltak, legalábbis akikről tudok. 

Vajon melyik dal emlékezteti legjobban a menedzseri karrierjére?

"A 'We are the champions'. Igen, ez a dal maradt meg leginkább, és azt hiszem, hogy minden futballista számára szól. Ez a dal tökéletesen illik a labdarúgáshoz."


via Sky Sports


Hozzászólások