Premier League - 6-0-s előnyben küldte be legjobb játékosát, zseniális magyarázatot adott
6-0-s előnyben küldte be legjobb játékosát, zseniális magyarázatot adott
Fotó: Europress/AFP

6-0-s előnyben küldte be legjobb játékosát, zseniális magyarázatot adott

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/05 14:23

Pénteken a Tottenham 7-0-ra legyőzte az angol negyedosztályban szereplő Tranmere Roverst az FA-kupa harmadik fordulójában. Az igencsak egyoldalú mérkőzésen Mauricio Pochettino viszonylag tartalékos felállásban küldte pályára csapatát, és csak jókora előnyben, 6-0-s állásnál cserélte be Harry Kane-t. Az argentin edző elmondta, miért döntött így.

Még a klub saját szurkolói sem igazán értették, hogy miért kellett kockáztatni Kane játékát egy agyonnyert mérkőzésen. Különösen annak fényében volt furcsa a döntés, hogy az angol válogatott támadó helyére beugró Fernando Llorente élt a lehetőséggel, mesterhármasig jutott a találkozón. Pochettino a meccset követő sajtótájékoztatón megvédte döntését, és a magyarázattal együtt teljesen új megvilágításba került a gesztus.

"Ez a tisztelet jele volt. Az emberek tisztelete, az ellenfél tisztelete. Nem sok lehetőségük lesz az életben, hogy láthassák Harry Kane-t egy olyan sorozatban, mint az FA-kupa. Nagyszerű volt a hangulat. Különböző okok miatt döntöttem Kane pályára küldése mellett, ezek közül ez volt az egyik. Fontos, hogy tiszteljük az itteni embereket, és lehetőségük legyen élőben látni Kane-t, aki az angol futball egyik ikonja."

Ha már pályára került, az angol támadó nem alibizett, becserélését követően nem sokkal betalált a Tranmere kapujába, amivel kialakította a 7-0-s végeredményt. Pochettino egyébként a kezdő összeállításánál sem becsülte le ellenfelét, a kezdők közül többen pályára léptek, például Dele Alli, Davinson Sánchez vagy az utóbbi időben bombaformában futballozó, a pénteki meccsen is remeklő Son Heung-Min. 

Pochettino 2014-ben írt alá a Tottenhamhez, ami mindkét fél részéről remek döntésnek bizonyult. A londoni klub évek óta meghatározó erőnek számít Angliában, jelenleg is a biztos BL-indulást érő harmadik helyen áll a bajnokságban, míg az argentin edző a legjobb szakemberek közé emelkedett. Trófeát azonban mindezek ellenére sem nyert a Tottenham ebben az időszakban, így az FA-kupa ebben az idényben prioritást élvezhet.

"Nagyon komolyan vesszük ezt a sorozatot, mint ahogy a többit is" - magyarázta Pochettino. "Néha győztesként hagyjuk el a pályát, máskor vesztesként, azonban a sorozatot mindig komolyan vettük és tiszteltük. Kane számára fontos volt, hogy kapott 20 percet, ami alatt gólt szerzett, a csapatként pedig annak örülhetünk, hogy az FA-kupa következő fordulójába jutottunk. Számunkra fontos, hogy mind a négy versenysorozatban ott vagyunk."

via goal.com

Hozzászólások