Premier League - 10 millió eurót fizet az MU a Newcastle elleni egyenlítő gól miatt
10 millió eurót fizet az MU a Newcastle elleni egyenlítő gól miatt

10 millió eurót fizet az MU a Newcastle elleni egyenlítő gól miatt

Németh Dániel ·
2018/10/10 21:13

Hétvégén a Manchester United 0-2-ről felállva 3-2-re legyőzte a Newcastle United csapatát, ezzel enyhült valamelyest José Mourinhón a nyomás. Anthony Martial találata miatt viszont sokat fizethet az angol sztárcsapat.

A francia válogatott támadó a 76. percben nagyon fontos gólt szerzett, az ő találatával egyenlített ki a Manchester United. Ez kisebb mérföldkő is volt Martial manchesteri pályafutásában, megszerezte ugyanis a 25. gólját a Premier League-ben. Ennek a vörös ördögök szurkolói mellett a Monaco örülhetett leginkább.

Martial ugyanis nagyon érdekes feltételek mellett került a Manchester Unitedhez. A franciát még Louis van Gaal vitte a klubhoz, eleinte ráadásul megdöbbentő, 80 millió eurós vételárról írtak a lapok. Később aztán pontosítottak az összegen, az angolok "csak" 50 milliót fizettek, de a szerződésben több bónuszt is rögzítettek.

Azzal, hogy Martial megszerezte a 25. gólját a bajnokságban, életbe lépett az egyik opció, ennek értelmében a Manchester United további 10 millió eurót fizet a Monacónak. A hercegségiek régóta vártak erre, a támadó jó ideje megállt a 24 gólnál, ezt megelőzően január 20-án szerzett gólt, a Burnley ellen.

000_ARP3728545.jpg Fotó: Europress/AFP

Két további bónuszról azonban kénytelen lemondani a Monaco, ezek ugyanis már biztosan nem fognak teljesülni. A Manchester Unitednek akkor kellett volna fizetnie, amennyiben

  • Martialt jelölik a jelenlegi szezon végéig az Aranylabdára,
  • Martial eléri a 25 válogatottságot Franciaország színeiben.

Mivel a France Football által hétfőn közzétett harmincas listára nem került fel Martial, idén biztosan nem kaphat aranylabdát. Ami pedig a másik bónuszt illeti, jelenleg 18 válogatottságnál jár, vagyis hét mérkőzést kellene még idén lejátszania a francia válogatottban. Didier Deschamps azonban ezúttal sem küldött neki meghívót.

További érdekesség, hogy amennyiben 2018 végéig eladta volna Martialt a Manchester United, a bevétel fele a Monacót illette volna meg, azonban ez a záradék hamarosan lejár. Martialnak egyébként 2019 nyarán a szerződése is lejár az MU-val, de a klubnál bíznak abban, hogy meg tudják azt hosszabbítani öt évvel.

via telegraph 

Hozzászólások