Nemzetközi foci - Nem elnök, csak szurkoló!
Nem elnök, csak szurkoló!
Fotó: Europress/AFP

Nem elnök, csak szurkoló!

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/10/16 23:14

Háromszázhatvanöt nap.

Ennyi ideje az Inter elnöke Erick Thohir.

A 44 éves indonéz vállalkozó (ha úgy tetszik, milliárdos) épp egy évvel ezelőtt lett az Inter csapatának többségi tulajdonosa. Thohir 2013. októberében szerezte meg -  a mára tiszteletbeli elnöknek számító - Massimo Morattitól a milánói klub 70%-át. A bemutatkozásakor elmondta, időre van szüksége. Pontos tervek szerint halad. Komoly céljai vannak, és nem kapkod. De az európai kupaindulást "elvárja" a csapatától. Melynek megerősítésére 11.8 millió eurót szánt a nyáron.

Thohir Indonéziában komoly vállalkozások tulajdonosa, konkrétan övé a legnézettebb tv csatorna és a legolvasottabb napilap. Ezen kívül részesedése van a Philadelphia NBA csapatában, tulajdonosa a DC Unitednek, és mindemellett óriási kosárlabda rajongó.

Egy éve pedig az Inter tulajdonosa.

"Mikor találkozom a Serie A többi csapatának elnökével, arra kérem őket, egyszerű szurkolóként tekintsenek rám. Segíteni szeretnék. Az olasz bajnokságnak nagyon nem hiányoznak az újabb botrányok."

Türelmes ember, két-három rossz eredmény után nem gondol egyből az edzőváltásra. Ez különösen jó hír lehet Walter Mazzarri számára, akit kiváló szakembernek tart.

Thohir első 12 hónapja az Internél. Negyvenhárom tétmérkőzésen 18 győzelem, 15 döntetlen és 10 vereség a méreg. A nyári átigazolási szezont 900.000 eurós veszteséggel zárta a klub.

Hozzászólások