jenkifoci - Sallói még nem az MLS legjobbja, de ez a következő lépcső számára
Sallói még nem az MLS legjobbja, de ez a következő lépcső számára
Fotó: Facebook/Sporting Kansas City

Sallói még nem az MLS legjobbja, de ez a következő lépcső számára


2018/11/26 08:46

A Hosszabbítás rádióadása még az MLS főcsoportdöntőinek kezdete előtt az MLS-szel és a tengerentúlon játszó magyar focistákkal foglalkozott. Farkasvölgyi Gábor és Rév Dániel vendége Kun Tamás, a Jenkifoci blog írója volt.

A Sporting Kansas City, azaz Sallói Dániel és Németh Krisztián csapatának remek szereplése Kun szerint egyáltalán nem meglepő. A magyar származású szakember, Vermes Péter 2009-es kinevezése óta ugyanis nagyon tudatos az építkezés a klubnál. A Jenkifoci blog szerzője részletesen elemezte azt is, hogy a két magyar játékos hogyan vette ki a részét a kansasi sikerből. 

Sallói Dániel: Sokkolt a lehetőség, hogy Ibra ellen játszhatok | Hosszabbítás

Sallói Dániel, a Sporting Kansas City magyar légiósa nagy utat tett meg a 2017/18-as szezonban. A támadó nem csak, hogy alapemberré nőtte ki magát amerikai csapatában, de azt sem túlzás kijelenteni, hogy kulcsemberré is vált az előző pár hónapban; gólokkal és gólpasszokkal járult hozzá a Kansas alapszakasz-elsőségéhez.

Sallói jövőjével kapcsolatban egyébként sokakban felmerült a kérdés, hogy egy ilyen sikeres szezon után vajon váltani akar-e majd és az is, hogy ha igen, akkor annak vagyon tényleg eljött-e már az ideje. Kun azonban úgy tudja, hogy a fiatal magyar labdarúgó jól érzi magát Vermes csapatában, éretten gondolkozik a karrierjével kapcsolatban, és egy megfontolt lépcsőzetességet igyekszik tartani saját fejlődésében, hiszen épp ennek köszönheti az eddigi sikereit is.

"Dani először az U16-os csapatban szerepelt, aztán a tartalék együttesben, aztán cserejátékos volt, aztán alap ember lett és most a csapata egyik legjobbja volt. Én azt hiszem, a következő lépcsőfok az lenne, hogy a bajnokság egyik legjobbja legyen, és ha ez megvalósul, akkor utána lehet gondolkodni azon, hogy esetleg egy európai top5-ös bajnokság irányába induljon" - mondta Kun a 22 éves csatár jövőjéről.

A Kansasben játszó magyarokon kívül szó esett még Stiber Zoltánról, aki a szezont botrányosan kezdő Washingtonban játszik, amely végül mégis beverekedte magát a rájátszásban Rooney érkezése után. Szóba került továbbá Nemanja Nikolics, az MLS tavalyi gólkirálya is, akinek idén egy nehezebb szezonja volt a Chicagóban.

Akkor is érdemes meghallgatnotok az adást, ha érdekel titeket a rájátszásbeli erőviszonyok alakulása vagy az, hogy mitől válik az MSL, és általában az európai foci egyre népszerűbbé és eladhatóbbá az USA-ban.

Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City egyébként gól nélküli döntetlent játszott a Portland Timbers vendégeként vasárnap az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) nyugati főcsoportdöntőjének első mérkőzésén. A magyar támadó végig pályán volt, míg klubtársa, Németh Krisztián a kispadról nézte végig a találkozót. A visszavágóra magyar idő szerint pénteken hajnalban kerül sor Kansas Cityben. A keleti finálé első meccsén az Atlanta United 3-0-ra verte hazai pályán a New York Red Bullst.
Az MLS döntőjét december 8-án rendezik.

Ne feledjétek, ha mostt épp nem tudjátok meghallgatni a beszélgetést, le is tölthetitek a Soundcloudról és elmenthetitek későbbre!

Hozzászólások