jenkifoci - Két egykori csatárklasszis fia is pályára léphet az amerikai válogatottban
Két egykori csatárklasszis fia is pályára léphet az amerikai válogatottban
Fotó: Europress/AFP

Két egykori csatárklasszis fia is pályára léphet az amerikai válogatottban

Takács MártonTakács Márton
2018/11/14 18:40

Az Amerikai Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja egy héten belül két komolyabb csapat ellen is felkészülési mérkőzést vív. November 15-én Anglia, november 20-án pedig Olaszország lesz Dave Sarachan legénységének ellenfele.

Jenkifoci hívta fel a figyelmünket arra, hogy két egykori csatárklasszis fia is pályára léphet ezen a két meccsen. George Weah 18 éves, New Yorkban született fia, Timothy Weah már átesett a tűzkeresztségen, Bolíviának gólt is lőtt amerikai mezben. Őt a PSG-ből ismerhetjük, ebben a szezonban két alkalommal játszott a Ligue 1-ben, egyszer eredményes is volt. Az idősebb olvasóink talán emlékeznek rá, hogy édesapja 1992 és 1995 között erősítette a párizsi klubot, 1994-ben a Vác ellen is játszott és gólt is szerzett a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A francia klubból szerződött 1995-ben a Milanhoz, abban az évben nyerte el az Aranylabdát, mind ez idáig egyedüli afrikai labdarúgóként.

Az egykori amerikai és német szövetségi kapitány, Jürgen Klinsmann 21 éves fia, Jonathan Klinsmann tavaly óta a Hertha kapusa, német és amerikai állampolgársággal is rendelkezik. Zack Steffen, a Columbus Crew hálóőre sérült, ezért kaphatott az ifjabb Klinsmann most meghívót, pedig a Bundesligában még nem kapott lehetőséget Dárdai Páltól, az előző szezonban az Európa-ligában védhetett egyszer a berliniek színeiben.


A világ- és Európa-bajnok Jürgen Klinsmann a Twitteren gratulált fiának a meghívóhoz, "Érezd jól magad!" - üzente Jonathannak. 


Hozzászólások