MLS - Kaká és Villa góljával az MLS All Stars legyőzte a Tottenhamet - videó
Kaká és Villa góljával az MLS All Stars legyőzte a Tottenhamet - videó
Fotó: MLS Facebook/Isaiah J. Downing-USA TODAY

Kaká és Villa góljával az MLS All Stars legyőzte a Tottenhamet - videó


2015/07/30 11:43

Ma hajnalban az MLS legjobbjaiból összeállított All Star-csapat 2-1-es győzelmet aratott a Premier League-ben szereplő Tottenham felett. A végeredmény már az első félidőben kialakult. A rendkívül offenzíven kezdő All Star-csapat Kyle Walker kezezését követően szerzett vezetést, Kaká büntetőjéből.

Az előnyt egy kiváló akciót követően duplázták meg az MLS legjobbjai. A Los Angeles Galaxy-ban szereplő Gyasi Zardes futott el a szélen, Walkert kicselezve középreadott, a Seattle-ben focizó Clint Dempsey továbbította a labdát az Orlando kapitányának, Kakának, aki középre lőtte a játékszert, amit a New York City FC legjobbja, David Villa lőtt a hálóba. Ötcsillagos koprodukció volt a különböző klubokban szereplő sztároktól:

Gálameccs lévén az MLS-sztárok arra is ügyeltek, hogy a közönséget is kiszolgálják, így az összecsapás során igyekeztek színezni a játékot. Mint Clint Dempsey:

Vagy Kaká:

Nem sokkal később azonban a Tottenham is jelezte, hogy a pályán van. Egy védelmi hibát kihasználva a csapat fiatal sztárja, Harry Kane lőtt védhetetlenül a hálóba:

Ezután a Tottenham percei következtek, de az egyenlítés Nick Rimando kapus szenzációs bravúrjai miatt elmaradt. A Real Salt Lake hálóőre Kane két közeli kísérletét is egészen káprázatos reflex segítségével hárította.

Az első félidő végére megint az All Star-csapat került fölénybe, de harmadik hazai gól nem született. A szünetben sort cserélt Pablo Mastroeni MLS-vezetőedző, de a Spurs részéről is több bizonyíthatott Mauricio Pochettino döntésének értelmében. A fordulás után jóval csendesebb mérkőzés következett, kevesebb akcióval, inkább mezőnyben folyt a játék. Aztán a lefújás előtt felpörögtek az események, mintkét fél részéről voltak lehetőségek az újabb gól megszerzésére. A Spurs részéről a fiatal Onomah és Coulthirst hibázott, míg az All Star-csapat oldalán Altiodre-nak, Finlay-nek és Castillónak is volt lehetősége növelni az előnyt. Végül maradt a 2-1.

A mérkőzést követően Kakát választották a találkozó legértékesebb játékosának (MVP). Az Orlando City aranylabdás sztárja így nyilatkozott:

"Nem számíottam arra, hogy ilyen jól sikerül ez a meccs számomra. Egy gól, egy gólpassz és egy MVP-díj. Nagyon boldog vagyok. Ahhoz képest, hogy ez az első All Star meccsem, nem rossz, ugye?" - mondta nevetve. Majd lelkesen így folytatta: "Minden csapattársam nagyon boldog, hiszen jó hírét vittük a bajnokságnak. Holnap világszerte arról fognak írni a sajtótermékek, hogy az MLS legjobbjai megvertek egy nagyon jó európai csapatot. A legtöbb csapattársammal tegnap találkoztam először, de mégis képesek voltunk összehangolt játékra. Ez is azt bizonyítja, hogy motivált és intelligens játékosok alkották ezt az All Star-csapatot."

Kaká az első félidőben bravúrokat halmozó Rimando kapust is kiemelte: "Rimandónak köszönhetjük, hogy elmaradt az egyenlítés. Kiváló védéseket mutatott be. Két alkalommal egészen bravúrosan hárított. Az első védése igazán zseniális volt."

FRISS HÍREK, NAPRAKÉSZ ÉRDEKESSÉGEK AZ MLS-RŐL ÉS AZ AMERIKAI LABDARÚGÁSRÓL A JENKIFOCI FACEBOOK-OLDALÁN! KATTINTS IDE ÉS LÁJKOLJ MINKET:

mlsnext45 copy

Hozzászólások