jenkifoci - Ibrahimovic: Zlatant akartátok, megkaptátok. Most menjetek vissza baseballt nézni!
Ibrahimovic: Zlatant akartátok, megkaptátok. Most menjetek vissza baseballt nézni!
Fotó: Europress/AFP

Ibrahimovic: Zlatant akartátok, megkaptátok. Most menjetek vissza baseballt nézni!

Németh DánielNémeth Dániel
2019/11/14 15:41
Zlatan Ibrahimovic közösségi oldalain bejelentette, hogy távozik az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxytól. Búcsúüzenete - a bemutatkozásához hasonlóan - erősre sikeredett, ennél azonban fontosabb, hogy úgy tűnik, a 38 éves svéd klasszis ismét valamelyik európai topbajnokság felé veheti az irányt. Érdeklődőkből legalábbis nincs hiány.

Két év bőven elegendő volt, hogy Ibrahimovic letegye a névjegyét az Egyesült Államokban. 2018-as átigazolása óta 56 mérkőzésen 52 gólt és 14 gólpasszt jegyzett a Los Angeles Galaxy színeiben, a nemrég véget ért idényben rájátszásba juttatta csapatát, emellett a médiában is voltak emlékezetes cameói. Bár alapvetően egy megosztó figura, ne legyenek kétségeink afelől, hogy mindez egy teljesen tudatosan felépített brand része, kezdve az egész oldalas Los Angeles Times-hirdetéstől, egészen az utolsó posztjáig.

"Jöttem, láttam, győztem" - olvasható a Julius Caesar-utalás Ibrahimovic közösségi oldalain. "Köszönöm, LA Galaxy, hogy általatok ismét érezhettem, még mindig élek. A szurkolóknak annyit mondanék: Zlatant akartátok, így megkaptátok tőlem Zlatant. Szívesen. A történet folytatódik... Most menjetek vissza baseballt nézni."

Chris Klein, a klub elnöke hivatalos közleményben búcsúzott a klasszis támadótól. "Szeretnénk köszönetet mondani Zlatannak a Los Angeles Galaxynak és az MLS-nek tett szolgálataiért. 2018-as érkezése óta Zlatan pozitívan hatott a Los Angeles-i labdarúgásra. Hálásak vagyunk a nálunk mutatott szenvedélye és a munkamorálja miatt. Köszönettel tartozunk a professzionalizmusa és a Los Angeles-i, valamint úgy általában az észak-amerikai labdarúgásra gyakorolt mérhetetlen hatása miatt is."

Ibrahimovic utoljára 2016-ban játszott kulcsemberként európai topbajnokságban, akkor a Manchester United színeiben 27 mérkőzésen 17 gólt szerzett a Premier League-ben. 2017 áprilisában súlyos térdsérülés szenvedett, ami után állítólag a pályafutása is veszélybe került. Végül a manchesteriek színeiben tért vissza a pályára, de a PL-dobogóért harcoló csapatba már nem tudta visszaverekedni magát. Talán ő maga is azt gondolta, hogy az MLS ideális terep lehet a levezetésre, ottani teljesítménye alapján viszont topbajnokságokban is megállná a helyét.

Ennek megfelelően kérőkből nincs hiány, elsősorban Serie A-klubok érdeklődnek a svéd szolgálatai iránt. Korábbi csapatai közül állítólag a csatárgondokkal küszködő Milan és a Manchester United is megfontolná a szabadon igazolható Ibrahimovic megszerzését, de pletykák szintjén a Napoli, a Bologna és a Fiorentina is felmerült. Utóbbi egy rutinos klasszist idén nyáron már leigazolt Franck Ribéry személyében, Ibra pedig a klub rövid távú céljai (európai kupaszereplés) és a marketing szempontjából egyaránt ideális választás lehetne a Violáknál.

via Guardian

Hozzászólások