jenkifoci - Ibrahimovic: olyan vagyok az MLS-ben, mint egy Ferrari a Fiatok között
Ibrahimovic: olyan vagyok az MLS-ben, mint egy Ferrari a Fiatok között
Fotó: Europress/AFP

Ibrahimovic: olyan vagyok az MLS-ben, mint egy Ferrari a Fiatok között

Németh DánielNémeth Dániel
2019/07/19 12:21
Zlatan Ibrahimovic második idényét tölti az Egyesült Államokban, és egészen nyugodtan kijelenthetjük, sikerült letennie a névjegyét a tengerentúlon. Szinte egy csapásra az MLS legnagyobb sztárja lett, pályán kívül és pályán egyaránt okozott felejthetetlen pillanatokat, és szerencsére sajátos ibraságát sem vetkőzte le az elmúlt másfél évben.

A svéd klasszis 37 évesen is bombaformában futballozik, a jelenlegi idényben már 13 találatnál jár, amivel harmadik helyen áll az MLS góllövőlistáján. Csupán két játékos előzi meg: a korábban Arsenalban is megforduló Carlos Vela, illetve az előző idényben az amerikai bajnokság gólrekordját megdöntő Josef Martínez. Emiatt az idei szezonban többször Ibrahimovicnak szegezték, ki az MLS legjobb futballistája, a szókimondó támadó pedig nem kerülte meg a valamelyest provokatív kérdést. Kijelentette, tehetségben mindenkire ráver Amerikában.

"Méghozzá sokkal, mert Vela például most van a pályafutása csúcsán. Hány éves? 29, és az MLS-ben játszik, miközben ezek a legjobb évei. Én 29 évesen még Európában játszottam, ami nagy különbség" - utalt a Milannál eltöltött, egyébként egészen kiváló éveire. "Azért jöttem ide, mert egyszer megígértem, hogy elmegyek Amerikába, és megmutatom, hogyan kell játszani ezt a játékot. Sajnos volt egy sérülésem, ami lelassított egy kicsit. De végül itt kötöttem ki, és jól érzem magam. Még mindig van bennem, ez a legfontosabb."

Ibra félpályás góllal mutatkozott be a Galaxyban - videó! | Hosszabbítás

Csereként beállt, és 7 perc után csodát tett új csapatában.

Magyar idő szerint szombat hajnalban a pályán is összemérheti a tudását a két támadó, ugyanis jön a Los Angeles-i derbi, melyről kellemes emlékei lehetnek Ibrahimovicnak, elvégre épp a Los Angeles FC ellen mutatkozott be a Galaxy színeiben. Vela azon a mérkőzésen két gólt szerzett, csapata pedig félidőben már 3:0-ra vezetett. Ibrahimovic a 71. percben, csereként szállt be - ekkor már 3:2-t mutatott az eredményjelző - és bő 20 perc alatt szerzett duplájával megnyerte csapatának a mérkőzést.

A kiváló támadó a városi derbik és a rangadók kapcsán azt mondta, számára a Derby della Madonnina, azaz a Milan és az Inter közötti összecsapás volt a legkülönlegesebb élmény. Ezt egyébként mindkét oldalról megtapasztalhatta, hiszen 2006 és 2009 között az Intert, majd 2010 és 2012 között a Milant erősítette. "Az El Clásico volt a leginkább felhájpolt rangadó, amin részt vettem, azonban a legintenzívebb élményeimet Olaszországban szereztem. Milan-Inter, azok voltak csak az igazán jó meccsek."

Jelenleg a Galaxy harmadik helyen áll a nyugati konferenciában, hátránya azonban jelentősnek mondható, 12 pont a listavezető Los Angeles FC mögött. Éppen ezért a szombati mérkőzésnek a presztízsen túlmutató tétje is lesz, hiszen egy esetleges győzelemmel közelebb kerülhetne az első kiemeléshez Ibrahimovic csapata. A svéd egyébként az ESPN-nek adott interjújában is világossá tette, szerinte óriási különbség van közte és az MLS többi játékosa között. Beleértve saját csapattársait is.

063_1153349258.jpg Fotó: Europress/AFP

"Hogy őszinte legyek, az MLS nincs Európa szintjén. Korábban olyan játékosokkal játszottam, akik az én szintemen voltak, vagy legalábbis annak közelében. Ez megkönnyíti a kapcsolatotokat. Itt olyan vagyok, mint egy Ferrari a Fiatok között. Ilyenkor időnként a Ferrariből is Fiat lehet, de a Fiatból is lehet Ferrari. Hasonló volt a helyzet a svéd válogatottban, bár nem ilyen mértékben. Képtelen voltam elfogadni, ha egyáltalán nem, vagy túl későn jött a labda. Azt akartam, hogy feljöjjenek az én szintemre."

"Ez lelassít egy kicsit. Itt, Amerikában sokkal gyorsabb, taktikusabb és ritmusosabb is lehetne a foci" - tette hozzá Ibrahimovic.

Szakértők jelenleg a 19 meccsen 19 gólnál járó Velát tartják az MVP-cím várományosának, a svéd támadó azonban azt mondta, számára az a legfontosabb, hogy segítsen a csapatának. "Amikor épp jó formában van egy csapat, egyénileg is jobb tudsz lenni, de nem foglalkozom a gólkirályi címmel. Azzal tudom legjobban segíteni a csapatom, ha gólokat szerzek. Ez az egyik kötelességem, a feladatom része. Erre törekszem, azonban nem az egyéni verseny miatt, az kevésbé fontos" - magyarázta a Galaxy sztárja.

via és via

Hozzászólások