jenkifoci - Ibrahimovic: "300 millióm van a bankban és van egy szigetem is, aki megszólal, azt megölöm!"
Ibrahimovic: "300 millióm van a bankban és van egy szigetem is, aki megszólal, azt megölöm!"
Fotó: Europress/AFP

Ibrahimovic: "300 millióm van a bankban és van egy szigetem is, aki megszólal, azt megölöm!"

Farkasvölgyi GáborFarkasvölgyi Gábor
2020/04/20 13:05

Zlatan Ibrahimovic páratlan tehetsége és tudása mellett a szókimondóságáról is híres. A svéd klasszis bárhol is játszott pályafutása során a sikerek nem maradtak el, de ezzel párhuzamosan az extravagáns megnyilvánulások is mindennaposak voltak nála. Nehezen viselte el a vereséget, főleg ha úgy érezte, hogy csapattársai nem tettek meg mindent a sikerért. Ilyenkor nem ismert se Istent, se embert, mindenkit lekapott a tíz körméről. Vagy még ennél is messzebb ment.

Zlatan Ibrahimovic két szezont töltött el a Los Angeles Galaxy-nél és bár bajnoki címet nem sikerült nyernie a csapattal, az a két szezon emlékezetes maradt, ha másról nem, hát a megnyilvánulásairól. Már a belépője is szerény volt, egy teljes oldalas hirdetést vette a Los Angeles Times-ban, amely csupán két mondatot és az aláírását, meg a klubcímert tartalmazta. A két mondat pedig így szólt: Kedves Los Angeles! Szívesen!

Igen, Los Angeles érezze magát megtisztelve, hogy Ibrahimovic a Galaxy csapatát választotta. Persze a hasonló húzások kis túlzással mindennaposak voltak addig is Zlatan pályafutása során, nagyszájúsága és szerénytelensége nem ismert határokat. Viszont ő azon kevés játékosok egyike, aki mindemellett teljesít is. Mégpedig nem is akárhogyan. Lehet, hogy nagyszájú, lehet, hogy a stílusa bicskanyitogató olykor, ám mindez legtöbbször egy póz, valamely számára nemes ügy érdekében. Mert a gólokat viszont meglőtte és meglövi a mai napig is, és a győzelemért mindig mindent megtett. A nemesebb cél pedig? Persze, hogy a győzelem. Mert számára csak ez számít, és hogy azt hogy éri el, nos, az kis túlzással másodlagos. 

A Los Angeles Galaxy-nél Joao Pedro elevenített fel egy történetet, amely hűen tükrözi a fentebb leírtakat. Pedro egy Houston Dynamo elleni mérkőzést követő öltözői beszélgetést elevenített fel, jóllehet inkább volt az monológ, mint párbeszéd. Mert ott csak egy valaki beszélhetett, az a valaki pedig Ibrahimovic volt. A történet előzménye, hogy a Galaxy 1-0-ra vezetett, majd 2-2-re módosult a mérkőzés állása. Ibrahimovicék mégsem tudták egy ponttal lehozni a találkozót, mert az utolsó pillanatokban a Dynamo betalált és így végül 3-2-re megnyerte az összecsapást. Az öltözőben aztán elszabadult a pokol, Ibra magából kivetkőzve kérte számon csapattársait, sőt fenyegette meg őket. 

"Ha azért jöttetek ide, hogy a tengerparton szaladgáljatok, vagy, hogy Hollywoodban sétálgassatok, akkor jobb ha szóltok még időben. 300 millióm van a bankban és vagy egy szigetem is, nekem nincs szükségem erre! Aki megszólal, azt megölöm! Komolyan mondom, aki ki meri nyitni a száját, azt esküszöm, hogy megölöm!"- állítólag így szólt Ibrahimovic monológja Pedro visszaemlékezése szerint.

Valószínűleg az öltözőben ezt követően síri csend honolt. Persze nem csak a lelki terror volt jellemző Ibrahimovicra, a humor sem állt tőle messze, Pedro ezt az oldalát is felelevenítette a svéd csapattársnak, egy jóval kedvesebb történettel. 

"Egy edzőmeccset játszottunk volna egymás között, tizenegy a tizenegy ellen. Valaki megkérdezte, hogy ki kezdi a meccset, mire a másodedző odaszólt nekem, hogy Pedro, ti kezdtek, mert ma van a születésnapod. Erre Ibra odafordult hozzá, elvette a labdát és így szólt: - Nekem minden nap születésnapom van! Add ide azt a labdát! - majd nevetve elvonult a labdával."

Zlatan Ibrahimovic bajnoki címet ígért Los Angelesnek, ám ezt az ígéretét nem tudta teljesíteni. Hogy elmaradt végül a bajnoki ünneplés az nem feltétlenül rajta múlt, két szezon alatt 56 mérkőzésen 52 gólt szerzett, többek között megdöntötte a Galaxy egy idényen belül jegyzett gólrekordját is. Önmagát nemes egyszerűséggel csak az MLS történetének legjobb játékosaként aposztrofálta és bár ez a kijelentése természetesen komoly vitatémát szolgáltat, az tény, hogy Zlatan Ibrahimovic egy kivételes futballista, akit tehetsége mellett páratlan győzni akarása emelt a legnagyobbak közé. 


Hozzászólások