jenkifoci - Az MLS-ben kispadot kapó Thierry Henry állítja, tanult a monacói kalandjából
Az MLS-ben kispadot kapó Thierry Henry állítja, tanult a monacói kalandjából
Fotó: Europress/AFP

Az MLS-ben kispadot kapó Thierry Henry állítja, tanult a monacói kalandjából

Takács MártonTakács Márton
2019/11/20 17:58
Thierry Henryt a saját elmondása szerint nem kell emlékeztetni a Monacónál történtekre, ahonnan három hónapos edzősködés után kellett távoznia idén januárban. A játékosként világbajnok, Európa-bajnoki aranyérmes szakember reméli, hogy az ott szerzett tapasztalatok is segíteni fogják őt az MLS-ben szereplő Montreal Impact kispadján.

Henrynek nem sikerült javítania a válságban lévő Monacón, így 2019 januárjában mindössze 103 napos tevékenykedése után küldték el, de nem akarja elfogadni, hogy élete első, kudarccal végződő vezetőedzői munkája határozza meg őt, amikor elkezdi a Major League Soccer-klub, a Montreal Impact irányítását.

"Ti, srácok, mindig emlékeztek a jó dolgokra, de én jobb lettem a sötét időszaktól" - mondta az 1998-ban világbajnoki aranyérmet szerző Henry a bemutatkozó sajtótájékoztatóján, Montrealban. "Remélhetőleg az a monacói időszak is segít abban, hogy jobb edzővé válhassak."

Henry_Monaco.jpgHenry még a Monaco edzőjeként - Fotó: Europress/AFP

Annak idején, amikor Henry a francia Ligue 1-es Monaco edzőjeként szerepelt - ahol korábban öt évadot töltött játékosként, és 1997-ben megnyerte a bajnoki címet csapatával -, együttese 20 mérkőzésből 11-et elveszített. Annak ellenére, hogy Henry viharos sebességgel lett edző, a 42 éves francia azt mondta, hogy hiba lenne egyszerűen csak feladni, és nem megpróbálni megmutatni, amit megtanult az évtizedek során.

"Monacóban nem működött a dolog. Nagyon sok kifogást tudnék felsorolni, de a lényeg, hogy ott nem volt sikerünk, most pedig már itt vagyok a Montreal edzőjeként."  - nyilatkozta Henry. "Sokat tanultam. Az egyetlen hiba, amelyet elkövethetsz, az, hogy nem tanulsz a veled történtekből. Meg kell birkóznod ezzel."

Monacói szerepvállalása előtt Henry a belga labdarúgó-válogatott edzői stábjában dolgozott. Játékosként Henry 123 válogatott mérkőzésén 51 gólt szerzett, játszott négy világbajnokságon, alig várja az esélyt, hogy megmutassa a világnak, hogy megteszi, amit meg kell, hogy egy sikeres edző legyen.

"Mindig mindenért meg kell harcolni, de ez nem csak az én történetem, hanem mindannyiunk életére igaz. Mindenki megbotlik, a kérdés, hogyan kelsz fel a földről." - tette hozzá Henry, aki franciául és angolul is válaszolt a kérdésekre.

Henry_sajttáj.jpgFotó: Europress/AFP

Január közepétől, amikor elindul az edzőtábor, Henry már az új csapata élén áll majd és átveszi azt a montreali keretet, amely harmadik egymást követő szezonban mulasztotta el az MLS-kupa rájátszását.

Henry 2010 és 2014 között a New York Red Bulls játékosaként többször is megfordult Montrealban, erre az időszakra utalhatott, amikor az mondta, hogy már régen beleszeretett a francia nyelvű városba, amely egy sokszínű hely, ahol reméli, hogy hosszú kalandja lesz az Impacttel.

"Ha Európa és Észak-Amerika legjobb részét vesszük, akkor megkapjuk Montrealt." - hízelgett a városnak befejezésül Henry.

Emlékezetes mecse volt, amikor 2014-ben duplázott és egy gólpasszt is kiosztott a jelenlegi klubja ellen vívott meccsen.


via Sky Sports

Hozzászólások