jenkifoci - A Kansas City harmadik magyarja nagyon várja, hogy megmérkőzhessen Ibrahimoviccsal
A Kansas City harmadik magyarja nagyon várja, hogy megmérkőzhessen Ibrahimoviccsal
Fotó: Europress/AFP

A Kansas City harmadik magyarja nagyon várja, hogy megmérkőzhessen Ibrahimoviccsal

HosszabbitásHosszabbitás
2018/12/19 15:08

Baráth Botond az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City csapatához szerződött kedden.

A Sallói Dánielt és Németh Krisztiánt is foglalkoztató klub honlapjának beszámolója szerint a Budapest Honvédtól távozó háromszoros válogatott hátvéd megállapodása a következő két idényre szól, és hosszabbítási opciót is tartalmaz. A 26 éves Baráth 11 esztendő után hagyja el a kispestieket, mivel december 31-én lejár a szerződése. A védő a Magyar Futball Akadémián nevelkedett, 2012 nyarán mutatkozott be az NB I-ben, ahol eddig 159 mérkőzést játszott.

Jenkifoci-blog már el is érte a Kansas új szerzeményét, a Kun Tamás által készített interjút közöljük az alábbiakban.

Miként zajlott az átigazolás? 
Urbányi István még az újpesti ificsapatban volt az edzőm, ő ismerte a játékomat. Mivel ő remek kapcsolatokkal rendelkezik Kansasben, ezért beajánlott, onnantól kezdve pedig egyik dolog követte a másikat. 

Milyen információid voltak korábban az MLS-ről? 
Folyamatosan követtem a bajnokságot az elmúlt években. Sok meccset megnéztem a tévében. Nagyon tetszett az a miliő, ami a mérkőzéseket körülveszi. 

Beszéltél már az új edződdel, Peter Vermessel? 
Igen, felhívott telefonon. Főként azt akarta felmérni, hogy milyen ember vagyok, milyen motivációval érkezem Kansasbe és mik az elképzeléseim, milyen céljaim vannak. Ő pedig nagyon sokat mesélt a klubról, az infrastruktúráról, a körülményekről és a csapat idei céljairól.

Mik ezek a csapatcélok? 
Nagy prioritás, hogy a CONCACAF Bajnokok Ligájában jól szerepeljünk, lehetőség szerint megnyerjük. Emellett természetesen a kupában és a bajnokságban is az első hely a cél.

Milyen információkat kaptál a klub körüli infrastruktúráról? 
Rengeteg videót és információt kaptam az edzőközpontról és a körülményekről. Minden nagyon magas színvonalat képvisel. Ahogy mondtam, ez egy igazi profi klub.

Sallói.jpgSallói Dániel újabb magyar csapattársat kapottFotó: Europress/AFP

Beszéltél a kinti magyarokkal, mit mondtak a közegről? 
Még nem beszéltem Sallóiékkal, de Urbányi nagyon sokat mesélt a körülményekről. Azt mondta, hogy az MLS-ben a futballra lehet koncentrálni, minden mást elintéznek nekünk. Ez nagyon tetszett, mert ez sokkal könnyebbé teszi, hogy egy játékos a lehető legtöbbet hozza ki magából.

Marco Rossi szövetségi kapitánnyal volt lehetőséged beszélni az átigazolásról? 
Még nem volt erre lehetőségem, de hamarosan pótolni fogom. Bízom benne, hogy támogatni fog a döntésemben.

Milyen várakozásokkal tekintesz a következő esztendő elé? 
Nagyon várom ezt az egész kalandot. Nagyon kíváncsi vagyok az MLS-re, a stadionokra, a különböző városokra, az országra, a kultúrára. Tudom, hogy nem lesz egyszerű feladatom, mert rettentően sokat kell utaznom majd a szezon során, de fiatal vagyok, szerintem megbirkózom ezzel a kihívással is. 

Van olyan játékos, akivel különösen várod az összecsapást?
Szerintem nem lesz meglepő amit mondok, Zlatan Ibrahimoviccsal nagyon várom, hogy megmérkőzhessek! 

Mit üzensz a Jenkifoci olvasóinak? 
Tartsanak velem a szezon során, nézzék majd a meccseimet és szurkoljanak! Előre is köszönök minden támogatást!

Hozzászólások