jenkifoci - A FIFA-elnök nem tartja jó ötletnek az amerikai bajnokit
A FIFA-elnök nem tartja jó ötletnek az amerikai bajnokit
Fotó: Europress/AFP

A FIFA-elnök nem tartja jó ötletnek az amerikai bajnokit

HosszabbitásHosszabbitás
2018/09/18 11:15

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke nem tartja jó ötletnek, hogy az Egyesült Államokban rendezzék meg a Girona-Barcelona spanyol bajnokit.

A La Liga vezetői azt szeretnék, ha a két csapat január 26-án Miamiban találkozna egymással, a FIFA első embere azonban ezt nem támogatja.

"A labdarúgásban alapelv, hogy a hazai mérkőzéseket valóban otthon játsszák a csapatok és ne külföldön" - mondta a svájci sportvezető, aki szerint az Egyesült Államokban MLS-összecsapásokra van szükség.

A januári Girona-Barcelona lehet a spanyol labdarúgó-bajnokság első mérkőzése, amelyet egy 15 évre szóló, augusztus közepén bejelentetett megállapodás értelmében az Egyesült Államokban rendeznek.

A találkozó létrejöttéhez azonban a spanyol (RFEF) és a nemzetközi után még az amerikainak (USSF), valamint a két kontinentális szervezetnek - az UEFA-nak és a CONCACAF-nak - is beleegyezését kell adnia. Utóbbi három formaságnak tűnik, viszont az RFEF elnöke, Luis Rubiales korábbi nyilatkozatában ellenezte a bajnoki találkozók országhatáron túli rendezést. A spanyol játékos-szakszervezet (AFE) pedig a "leghatározottabb tiltakozását" fejezte ki, mondván: a liga nem egyeztetett a játékosokkal, akiknek ebben a kérdésben az utolsó szót kellene kimondaniuk.

MTI

Hozzászólások