Nemzetközi foci - Milan: ez még messze nem tökéletes
Milan: ez még messze nem tökéletes
Fotó: Europress/Getty

Milan: ez még messze nem tökéletes

Bodnár GergőBodnár Gergő
2014/08/19 21:19

Bő egy hónap közös munka és nyolc felkészülési mérkőzés után kijelenthető, Filippo Inzaghi még nem találja az ideális csapatát. Sok labdarúgót kipróbált, de a játékrendszer mindig állandó maradt: négy védő, három középpályás, és három támadó.

Az első igazi értékmérő, az Olympiakos elleni sima vereség bebizonyította, hogy a Rami-Bonera belső védőkettős nagyon nem jó megoldás. A Manchester City ötöt lőtt az olasz csapatnak, és ez a találkozó is pontosan megmutatta, Honda inkább középen lesz hasznos tagja a Milannak. Talán ez volt az a mérkőzés ahol Inzaghi komolyan elkezdett gondolkodni egy minőségi kapus leigazolásán, hisz Agazzi feltűnően sok hibával játszott. A Liverpool elleni meccsen Essien védekező középpályásként nyújtott igencsak felejthető teljesítményt, Niang ugyanakkor remekelt a jobb szélen.

A Milan eddigi felkészülési mérkőzéseinek pozitív és negatív főszereplői. (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Fontos megemlíteni, hogy Mario Balotelli először a Chivas elleni tesztmeccsen játszott, amikor a Milan könnyedén nyert. Alex és Mexes elég jól teljesített (a csapat először nem kapott gólt), és Cristante is meggyőzőbbnek tűnt Essiennél. A Valencia elleni vasárnapi mérkőzésen Inzaghi tovább próbálkozott - Ménez középen, Albertazzi pedig a hátsó sor bal oldalán kapott szerepet - de ez a két újítás sem hozta meg a várt eredményt.

Hogy mi lesz a Lazio elleni első bajnokin? Ezt nehéz megmondani, de a vezetőedző biztosan ragaszkodik a 4-3-3-as alapfelálláshoz. Inzaghi a nyolc felkészülési mérkőzés után sok kérdésre választ kaphatott: Ménezt például nem szabad középen játszatni, Niang a jobb oldalon lehet igazán hasznos, és a hibák ellenére még mindig a Rami-Mexes belső védőpáros tűnik a legokosabb megoldásnak.

Szombaton rendezik a szokásos Trofeo Tim elnevezésű felkészülési tornát Reggio Emiliában, ez újabb tesztelési lehetőséget jelent Inzaghi számára.

Van még munka ezzel a csapattal.

A Milan eddigi felkészülési mérkőzéseinek pozitív és negatív főszereplői. (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

A szombati Trofeo Tim programja:

Juventus – Milan (20.45)

Az első meccs vesztese – Sassuolo (21.45)

Az első meccs győztese – Sassuolo (22.45)

/45 perces mérkőzések, helyszín: Reggio Emilia/

Hozzászólások