Nemzetközi - Megsérült egy jótékonysági meccsen, lemarad az EL-döntőről a Chelsea középpályása
Megsérült egy jótékonysági meccsen, lemarad az EL-döntőről a Chelsea középpályása
Fotó: Europress/AFP

Megsérült egy jótékonysági meccsen, lemarad az EL-döntőről a Chelsea középpályása

Németh DánielNémeth Dániel
2019/05/16 19:00
Mindig bosszantó, ha egy kulcsjátékos megsérül a szezon legfontosabb mérkőzése előtt, és ez hatványozottan igaz, ha tét nélküli találkozón történik a baj. Ruben Loftus-Cheek épp egy ilyen szituációba szaladt bele: súlyos sérülést szenvedett egy jótékonysági mérkőzésen, így sem az EL-döntőben, sem a Nemzetek Ligája-döntőben nem segítheti csapatait.

Szerdán jótékonysági mérkőzést rendeztek a Chelsea és a New England Revolution között, amely a "Final Whistle on Hate" (kb. lefújjuk a gyűlöletet) nevet viselte. Az eseményre Bostonban került sor, és a bevételeket az antiszemitizmussal és diszkriminációval küzdő szervezeteknek ajánlották fel. Bár a cél nemes, Maurizio Sarri, a Chelsea vezetőedzője már a meccs előtt jelezte, nem kifejezetten örül annak, hogy épp az EL-döntő előtt kerítenek sort a találkozóra.

Sarri ugyanis attól tartott, hogy valamelyik játékosa megsérül, így egy tét nélküli meccs miatt veszítheti el valamelyik emberét a döntőről. Lehet, hogy előre megérzett valamit, mert Loftus-Cheek a második félidőben megsérült, a stadiont pedig csak mankók segítségével, lábán egy biztonsági kötéssel tudta elhagyni. Az angol középpályás csütörtökön átesett a vizsgálatokon, és a legrosszabb forgatókönyv valósult meg: elszakadt a futballista achilles-ina, amit azt jelenti, hogy öt-kilenc hónap kihagyás vár.

Vagyis Loftus-Cheek egészen bizonyosan kihagyja a május 29-i Európa-liga-döntőt és a nyári Nemzetek Ligája-meccseken sem léphet pályára az angol válogatott színeiben. Szezon elején kevés játékidőt kapott a középpályás, az utóbbi hónapokban azonban egyre többször szavazott neki bizalmat Sarri, az utolsó hét Premier League-meccsből hatszor kezdő volt. Fontos játékosnak számított az EL-ben is, a Franfkurt elleni elődöntőben például még gólt is szerzett.

Sarrit a szezon során sokszor kritizálták, amiért kevés lehetőséget biztosított a fiatal angol játékosainak, így Callum Hudson Odoinak és Loftus-Cheeknek. Idővel mindkét futballistát elkezdte beépíteni csapatába, azóta viszont mindketten súlyos sérülést szenvedtek. Rajtuk kívül is küzd pár sérülttel a Chelsea, elég csak N'Golo Kantét említeni, bár a klubnál bíznak abban, hogy a francia középpályás időben felépül, és ott lesz a bakui fináléban. Ez azért is fontos, mert nélküle csak három egészséges középpályása maradna az angoloknak.

Akár az olasz szakember jövőjét is meghatározhatja, hogyan szerepel csapata az Európa-liga döntőjében, ugyanis sajtóhírek szerint egy vereség könnyen az állásába kerülhet. (Sokan már azt is tudni vélik, hogy Frank Lampard lesz az utódja.) Ami pedig a Chelsea-t illeti: tekintve, hogy a klubot eltiltották a következő két átigazolási ablaktól és Eden Hazard távozása is elkerülhetetlennek tűnik, a két tehetséges játékos kiesése most különösen érzékenyen érintheti a londoni kékeket.

via goal.com

Hozzászólások