La Liga - Zidane miatt hagyta el a Real Madridot a világklasszis-jelölt hátvéd
Zidane miatt hagyta el a Real Madridot a világklasszis-jelölt hátvéd
Fotó: Europress/AFP

Zidane miatt hagyta el a Real Madridot a világklasszis-jelölt hátvéd

Takács MártonTakács Márton
2020/07/06 11:22
Achraf Hakimi elhagyta a Real Madridot, és inkább az Internazionaléhoz szerződött, a játékos ügynöke azt állítja, hogy mindennek Zinedine Zidane az oka.

A marokkói válogatott hátvéd két szezont töltött kölcsönben a Borussia Dortmundnál úgy, hogy közben a Real Madrid játékosa volt. A nyáron aztán nem anyaegyesületébe tért vissza, hanem 40 millió euróért (36 millió font / 45 millió dollár) a Serie A-ba, az Internazionaléhoz igazolt. Martin Camano, a játékos ügynöke elmagyarázta, miért váltott klubot a jobbhátvéd, és arra utalt, hogy a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Real főnöke, Zidane volt védence távozásának katalizátora.

"Zidane az oka Hakimi Interbe való távozásának. Neki kéne elmagyaráznia, Hakimi miért igazolt el." - nyilatkozta Hakimi ügynöke.

De míg a francia hajtóerőnek bizonyult Madridban, kollégája, Antonio Conte, aki a Juventusnál és a Chelsea-nél is sikert aratott, volt az egyik vonzó tényezõ az Internél.

Megbánhatja a Real Madrid, hogy lemondott a világ egyik legtehetségesebb hátvédjéről | Eurosport

Achraf Hakimi a Borussia Dortmundnál eltöltött két szezonja során bizonyította sokoldalúságát és a tehetségét. Bár a németek szerették volna megtartani játékosukat a kölcsönszerződés lejártát követően, a játékos kivásárlási ára túl magasnak bizonyult, és végül a szárnyvédőt kereső Inter csapott le rá. A kérdés leginkább az: a Real Madrid miért nem tartott rá igényt.

"Conte végig kapcsolatban állt Hakimivel. Beszélt vele a klub jövőbeli projektjéről, ezért úgy döntöttünk, hogy az Intert választjuk. Úgy gondolom, hogy amikor egy olyan magasra taksált edző, mint Conte felhív, és határozottan ragaszkodik ahhoz, hogy kapcsolatba lépjen az emberrel, ez bizonyíték arra, hogy azt akarja, hogy az illető fontos részévé váljon a projektnek." - folytatta mondanivalóját Martin Camano.

A spanyol válogatott Dani Carvajal jelenléte, aki kisajátította magának a Santiago Bernabéu-ban Hakimi posztját, az egyik oka annak, hogy megállapodást kötöttek az olasz egyesülettel.

"Úgy gondolom, hogy Hakimi Madridba való visszatérése jelenleg nem megfelelő opció, figyelembe véve olyan kiváló játékos jelenlétét, mint Carvajal, és biztos vagyok benne, hogy Hakimi jövője még fényesebb lesz, miután megtette ezt a lépést."

Hakimi-BVB-min.jpgFotó: Europress/AFP

A 21 éves védő az elmúlt évben remekelt a Borussia Dortmundnál, ahol 33 alkalommal lépett pályára a német bajnokságban, és a Bundesliga második helyezettje lett csapatával. Elsősorban a középpálya jobb oldalán szerepelt, szerzett öt gólt, és kiosztott tíz gólpasszt. 

Hakimi Madridban született, 2006-tól a Real Madridban nevelkedett, 2016-tól volt tagja a Királyiak első keretének, 2017-ben debütált a felnőttcsapatban, és 17 alkalommal játszott Zidane együttesében minden szóba jöhető porondon. Még két gólt is szerzett, és egy asszisztot is jegyzett. 

Most pedig meg kell várnia a 2020/21-es szezon kezdetét, amikor debütálhat az Interben.

via goal.com

Hozzászólások