La Liga - "A mai napig izgulok, ha hozzám beszél"- a Real középpályása elárulta, még mindig zavarba jön, amikor Zidane megszólítja
"A mai napig izgulok, ha hozzám beszél"- a Real középpályása elárulta, még mindig zavarba jön, amikor Zidane megszólítja
Fotó: Europress/AFP

"A mai napig izgulok, ha hozzám beszél"- a Real középpályása elárulta, még mindig zavarba jön, amikor Zidane megszólítja

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2020/08/06 19:07
Casemiro számára igazán különleges, hogy nagy példaképe, Zinedine Zidane irányítja mérkőzésről mérkőzésre a Real Madridnál. Elárulta, a mai napig zavarba jön, ha a legenda hozzá szól.

Casemiro Zinedine Zidane érkezését követően a Real Madrid alapjátékosa lett az elmúlt években, a francia edző nagy becsben tartja a brazil középpályást. Casemiro a The Guardiannak adott interjúban többek között arról is beszélt, még mindig ideges, ha a világbajnok francia, akit példaképének tekint, megszólítja.

„A mai napig izgulok, ha hozzám beszél. Mondom is neki, hogy el sem tudja képzelni, mit jelent ő számunkra, számomra.” - mesélte a focista.

Casemiro annak ellenére csodálja Zidane-t, hogy 1998-ban Franciaország Zidane vezetésével pont Brazíliát fosztotta meg a világbajnoki címtől.

„Szoktam mondani neki, lehet, hogy elvetted tőlünk a 98-as vb-t, de ez semmin sem változtat. Most, hogy személyesen is megismertem őt, elmondhatom, nagyon megérdemli. Hihetetlen az alázata, a focihoz való hozzáállása. Nagyon nagy elhivatottsággal és szeretettel kezel minket.”

CasemiroZidane.jpgFotó: Europress/AFP

Az érzés kölcsönös, Zidane a Real fontos részeként kezeli a brazil középpályást, komoly szerepet szán neki az együttesben.

„Mindig többet akar tőlem, nagyon bízik bennem. Azt mondja: nem azt kérem, hogy olyant csinálj, amit nem tudsz, arra kérlek, hogy azt tedd meg, amit tudsz.”

Casemiro rengeteget fejlődött azóta, hogy 2013-ban megérkezett a Real Madridhoz. Korábbi edzői és játékostársai is arról beszélnek, a brazil hihetetlenül fogékony, folyamatosan tanulni akar, fejben is nagyon erős és remekül átlátja a játékot. A középpályás elárulta, szeret tanulni, rendszeresen kielemzi a mérkőzéseket.

„Visszanézem, látom a hibákat, értékelek. Ezt nagyon szeretem. Az emberek azt mondják, úgy gondolkozom, mint egy edző. Mindig próbálom olvasni a játékot, a másik csapat felfogását, az edzőjüket, hogy mit szeretnének megvalósítani. Gyakran a legapróbb részletek- akár egy ütem így vagy úgy- mindent megváltoztatnak.”

Casemiro.jpgFotó: Europress/AFP

Elmondása alapján, feleségét zavarja is rendesen, hogy otthon folyamatosan mérkőzéseket elemez, de hiába, Casemiro szerint ez a munkája, a foci a mindene. „Az életem a foci, állandóan a játékon jár a fejem.”

A Real Madrid pénteken a Manchester City ellen lép pályára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Nincsenek egyszerű helyzetben, a madridi 2:1-es vereség után idegenben kellene megfordítaniuk a párharcot. A brazil azóta elemzi a ManCity játékát, hogy a spanyol bajnokság véget ért.

„Nagyon, nagyon nehéz mérkőzés lesz, de reménykedünk. Ez a mez arra kötelez téged, hogy minden egyes mérkőzést megnyerj, még a barátságosakat is.”

A brazil munka iránti alázata elképesztő. Tavaly lemondott Disney Worldbe szóló családi nyaralásáról azért, hogy korábban kezdhesse meg felkészülését, miután a Real az Atletico Madrid ellen 7:3-ra kikapott egy barátságos mérkőzésen New Jersey-ben. A védekező középpályás, aki agresszív játékstílusáról is ismert, elárulta, minden mérkőzés előtt imádkozik azért, hogy senki se sérüljön meg a találkozón. Ez persze nem azt jelenti, hogy kerülné a kemény szereléseket. Ő követte el a legtöbb szabálytalanságot az elmúlt szezonban, és elismeri, a határozottság is játéka része.

„Nagyon nyugodt ember vagyok, még ha a játékstílusom agresszív is, amit mindenki láthat.”

 

Hozzászólások