La Liga - "Mondtam Xavinak, addig menjen Barcelonába, amíg ott van a futball istene, Messi"
"Mondtam Xavinak, addig menjen Barcelonába, amíg ott van a futball istene, Messi"
Fotó: Europress/AFP

"Mondtam Xavinak, addig menjen Barcelonába, amíg ott van a futball istene, Messi"

Takács MártonTakács Márton
2020/06/13 11:55
Samuel Eto'o azt tanácsolta Xavinak, hogy térjen vissza a Barcelonához edzősködni, addig, amíg Lionel Messi még mindig ott játszik. A Barca egykori kameruni ásza a hatszoros aranylabdás argentint a "futball istenének" nevezte.

Xavi legenda státuszt tölt be a Camp Nou-ban, mivel több mint 500 alkalommal lépett pályára a Barcelona mezében, 17 évet töltött profiként a klubnál, amelyhez 1991-ben csatlakozott. A most 40 éves, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok Xavi jelenleg az Al Sadd edzője, ahol játékoskarrierje utolsó négy évét töltötte, de folyamatosan napirenden van a visszatérése korábbi katalán klubjába, különösen, ha üresedés van a Barca kispadján. 

Xavi, a legendás Barcelona 6-osa tette elegánsabbá a focit | Eurosport

Jorge Valdano egyszer azt találta mondani, ha a futball tudomány, Xavi fedezte volna fel a képletét. Xavi, aki utoljára Katarban játszott, azok közé a legnagyobb középpályások közé tartozik, akik valaha cipőt húztak a lábukra. Miután kiaknázta a neves tehetségfejlesztő, Louis van Gaal által felkínált lehetőségeket, elkezdte átírni a szabálykönyvet. A 21.

Míg Xavi korábban kijelentette, hogy még nem érzi magát késznek a Barcelona irányítására, Eto'o, aki Pep Guardiola irányítása alatt segített a klubnak megnyerni a Bajnokok Ligáját 2009-ben, arra ösztönözte egykori csapattársát, hogy ne várjon sokkal tovább.

"Azt mondtam Xavinak, hogy bármi történjen, vissza kell mennie a Barcába - és azt is mondtam neki, hogy addig kell ezt megtennie, amíg a labdarúgás Istene még mindig ott van. Játszott együtt vele, és ez könnyebbé tenné a dolgot, mint ha valaki másról lenne szó." - nyilatkozta Samuel Eto'o

Xavi jelenti a Barcelona jövőjét egyik korábbi csapattársa szerint | Eurosport

Továbbra is Xavi a Barcelona jövője, állítja Juan Antonio Pizzi, a Barca egykori játékosa, aki szerint a világ- és Európa-bajnok középpályás célja, hogy visszatérjen a gyökereihez, a katalán klub kispadjára, amint erre megfelelő lehetőség adódik. A La Masia akadémia ikonikus növendéke 17 több mint emlékezetes évet töltött a Barcelona első csapatában.

Eközben Eto'o azt is mondta, hogy Luis Suarez nem cserélhető le egyszerűen, még akkor sem, ha Lautaro Martinezt az Interből elhoznák a nyáron.

"Imádom Suárezt. Elképesztő történetet produkált a Barcelonával." - mondta Eto'o, amikor megkérdezték tőle, hogy ő vagy az uruguayi-e a klub legnagyobb 9-ese. "Szerencsések vagyunk, hogy játszhattunk egy ilyen klubban. Luis mindig Luis, posztján a világ egyik legjobb játékosa. Nyilvánvaló, hogy a Barcának meg kell erősítenie a keretét, de nem szükséges ezt az egyik legjobb kárára megtenni. Luis egy kapitány, és nem lehet lefokozni. Lautaro nagyon jó, de az emberek hajlamosak elfelejteni a közelmúltban történteket. Luis az egyik írója a Barca és a futball történetének. Ezt be kell vallanunkEz nem azt jelenti, hogy ki lehet zárni az új szereplőket, de nem szabad elfelejteni a nagyokat."

Nem Messi az egyetlen, akire biztos pontként tekintenek Barcelonában | Eurosport

A közelgő átigazolási időszak során egyetlen dolgot kell szem előtt tartania a Barcelona vezetőségének: olyan játékosok leigazolására van szükség, akik segíthetnek kihozni a maximumot Lionel Messi pályafutásának hátralévő részéből. A keret megerősítése csak áldozatokkal lehetséges , van azonban négy olyan játékos - az argentin zsenit is beleértve - aki mindenképpen marad a klubnál.

via goal.com

Hozzászólások