La Liga - "A vodka lett a legjobb barátom" - a Real egykori sztárja megbánta korábbi életstílusát
"A vodka lett a legjobb barátom" - a Real egykori sztárja megbánta korábbi életstílusát
Fotó: Europress/AFP

"A vodka lett a legjobb barátom" - a Real egykori sztárja megbánta korábbi életstílusát

Németh DánielNémeth Dániel
2020/06/26 14:51
Wesley Sneijder már megbánta, amiért a Real Madridnál eltöltött időszaka során időnként elengedte magát, és túlságosan is kiélvezte a státuszával járó előnyöket. A holland labdarúgó önéletrajzi könyvében elismerte, hogy fiatal játékosként nagyon élvezte a rá irányuló figyelmet, és képtelen volt ellenállni a csábításnak, ami a madridos karrierjébe és a házasságába került.

2006 és 2008 között a Real Madrid előszeretettel igazolt holland válogatott labdarúgókat, a 2008/09-es idény végére Ruud van Nistelrooy, Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Royston Drenthe és természetesen Wesley Sneijder is a klubnál futballozott. Florentino Pérez érkezését követően a holland különítményt feloszlatták, és a játékosok Európa többi topklubjánál találták meg a számításaikat. A legnagyobb karriert Robben és Sneijder futotta be, mindketten BL-győzelemre vezették csapataikat a következő években.

Visszavonul 2010 aranylabdása! Ja bocs, nem, csak Wesley Sneijder | Eurosport

Előfordult, hogy meglepő helyre került az Aranylabda (Matthias Sammer és Fabio Cannavaro díját is többen vitatták), de csak egyszer fordult elő, hogy bár valóban a világ legjobb játékosa kapta a France Football elismerését, szemernyi kétség sem férhet hozzá, hogy nem neki kellett volna kapnia. Hanem a napokban pályafutása végét bejelentő Wesley Sneijdernek.

Sneijder a spanyolországi éveket követően Olaszországban, az Inter színeiben találta meg a számításait, tagja volt a 2009/10-es szezonban triplázó csapatnak, majd a nyári világbajnokságon ő bizonyult a döntőig menetelő holland válogatott húzóemberének. Sokak szerint ebben az évben ő érdemelte volna meg az Aranylabdát, ám ezt végül a Barcelona világklasszisa, Lionel Messi kapta meg. Önéletrajzi könyvében Sneijder azt írja, ezek a sikerek azért is fontosak számára, mert egy évvel korábban mélypontra került.

"Fiatal voltam, élveztem a sikert és a figyelmet. Később valami félre ment. Nem a drogokra gondolok, inkább az alkoholra és a rock and rollra. Hozzászoktam ehhez, én voltam az egyik sztár. Real-játékosként körberajongtak minket. A státuszom és a hírnevem miatt rögtön szemet hunytak a kihágásaim felett. Végigbulizhattam az egész éjszakát, több ezer eurót költve és köröket fizetve a különböző bárokban. Nem mondhatnám, hogy kellő mértékben ellenálltam" - magyarázta a játékos. Életmódjára nem csak a realos pályafutása, de a házassága is ráment.

"Egyedül maradtam, nem láthattam túl sokat a kis Jessey-t, az szar érzés volt. Rossz vagyok abban, ha egyedül kell lennem. És hát miért is lennél egyedül, amikor van egy csomó barátod, akikkel együtt lóghatsz esténként? Csak épp arra nem jöttem rá, hogy idővel a vodka lett a legjobb barátom." Honfitársai, elsősorban Robben és Van Nistelrooy, igyekeztek visszaterelni őt a helyes útra, ám ez nem volt egyszerű, mert a középpályás úgy gondolta, az ő képességeivel belefér ez az életmód is. 

"Sokat játszottam, de nem voltam annyira jó formában, kevésbé voltam koncentrált. Nem volt méltó a Real Madridhoz a hozzáállásom. Azt hazudtam magamnak, hogy minden rendben, és a játékintelligenciámra tudok támaszkodni. Fizikálisan leromlott az állapotom. Kevesebbet futottam, a technikámra és a lövéseimre építettem. És azt gondoltam közben, hogy ez senkinek sem tűnt fel."

Sneijder nem először ismerte el, hogy a kelleténél jobban élvezte az életet. Egy korábbi interjúban azt állította, akár Messi és Ronaldo szintjére is kerülhetett volna, de sosem volt meg benne az a fegyelem, ami a két extraklasszisban. "Lehettem volna Messihez vagy Ronaldóhoz hasonló, egyszerűen csak nem éreztem így. Élveztem az életet, a vacsorához megittam egy pohár bort. Leo és Cristiano különbözik tőlem, ők meghozták a szükséges áldozatot, de ezzel megbékéltem. Így is csodálatos karrierem volt."

via goal.com

Hozzászólások