La Liga - Egy sérülés és egy hazugság indította be a Real-sztár pályafutását
Egy sérülés és egy hazugság indította be a Real-sztár pályafutását
Fotó: Europress/AFP

Egy sérülés és egy hazugság indította be a Real-sztár pályafutását

Németh DánielNémeth Dániel
2020/08/07 18:33
Toni Kroos nemrég egy interjúban elárulta, fiatal játékosként hazudott a Bayern München orvosainak az egyik sérüléséről. A világbajnok középpályás szerint egyébként ez a sérülés meghatározó pillanat volt a karrierjében, ugyanis nem sokkal később kölcsönbe került, és a Bayer Leverkusen színeiben belekóstolhatott a profi labdarúgásba.

Kroost hatalmas tehetségként tartották számon, már 17 évesen bemutatkozhatott a Bayern München színeiben. Sok játéklehetőségre azonban nem számíthatott akkoriban, hiszen a posztján több klasszis is előtte volt a sorban, a segítség pedig a legváratlanabb formában érkezett. 18 évesen térdszalag-sérülést szenvedett, és három hónapra harcképtelenné vált, ami arra késztette a klub vezetőségét, hogy kölcsönbe küldjék. Így került 18 hónapra a Bayer Leverkusenhez, ahol a rendszeres játéklehetőségnek köszönhetően rengeteget fejlődött.

"Azt hiszem, hogy a Bayern nem engedett volna el, ha egészséges lettem volna. Előtte nem sokat játszottam, de aztán sok minden összejött, ezért elmehettem a Leverkusenhez" - magyarázta Kroos. Sokkal jobb helyre nem kerülhetett volna a fiatal középpályás, hiszen Jupp Heynckes volt a Leverkusen vezetőedzője, aki a 2012/13-as idényben már a Bayern vezetőedzőjeként triplázott. "Ő volt az edző, akivel a leghosszabb ideig dolgoztam, segített beilleszkedni Leverkusenben majd Münchenben, és az ő segítségével lettem topjátékos."

heynckes-kroos-min.jpgFotó: Europress/AFP

Kroos egyébként azt is elárulta az interjúban, hogy nem kimondottan volt őszinte a bajorok orvosaival, amikor a 2007-es sérüléséről érdeklődtek. Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrtnak, a Bayern legendás orvosának azt mondta, terepfutás közben sérült meg a térde, holott az igazság nem egészen ez volt. A futballistának valójában focizás során szakadt szét a térde, Rostockban élő barátaival játszott, amikor megtörtént a baj. A német játékos egészen a mai napig hallgatott a sérülése természetéről, végül egy podcastben leplezte le magát.

"Ezt egészen mostanáig senki sem árulta el. Miután kiderült, hogy szalagszakadásról van szó, nem akartam elárulni, hogy focizás közben szedtem össze. Ennyi idő elteltével viszont már nem büntethetnek meg ezért" - jegyezte meg Kroos.

Kroos pályafutásának tagadhatatlanul kellett a leverkuseni kitérő. A 2009/10-es szezonban 9 góllal és 9 gólpasszal zárt, amely teljesítménynek köszönhetően bekerült a német válogatott vb-keretébe is. Münchenben alapemberként számított rá Heynckes, és ugyan egy sérülés miatt lemaradt a 2013-as BL-döntőről, a győzelemben neki is nagy szerepe volt. Azóta pedig gyakorlatilag mindent megnyert, 2014-ben világbajnok lett a német válogatottal, a Real Madriddal pedig háromszor is Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett.

via goal.com

Hozzászólások