La Liga - Suárez már az Atléticóval tárgyal
Suárez már az Atléticóval tárgyal
Fotó: Europress/AFP

Suárez már az Atléticóval tárgyal

HosszabbitásHosszabbitás
2020/09/21 15:50
Luis Suárez megállapodott szerződésének felbontásáról az FC Barcelona labdarúgóklubjával és már az Atlético Madriddal tárgyal a spanyol sajtó értesülései szerint.

A katalán egyesület történetének harmadik legeredményesebb játékosát még egy évig köti a szerződése a Barcelonához, de a csapat új vezetőedzője, Ronald Koeman nem tart rá igényt a jövőben. A Mundo Deportivo úgy tudja, a szerződésbontásról már megszületett az egyezség, az uruguayi támadó pedig az Atlético Madridhoz két idényre írhat alá, azonban a fizetéséről még nem állapodtak meg.

A Barcelonában létszámfelettivé vált Suárezt eleinte a Juventus próbálta megszerezni, de az olasz bajnok végül adminisztratív okok miatt lemondott róla.

A 33 éves Suárez 2006-ban igazolt Európába, előbb a Groningen, majd az Ajax Amsterdam labdarúgója volt, utána négy idényt a Liverpoolnál, hatot a Barcelonánál töltött. Utóbbi együttesben négy-négy bajnoki cím és kupagyőzelem mellett egy-egy Bajnokok Ligája-, Európai Szuperkupa-diadal és klubvilágbajnoki cím részese volt. A 113-szoros válogatott csatár a gránátvörös-kékeknél 283 találkozón 198 gólt szerzett.

MTI

Hozzászólások