La Liga - Figyelmeztették a Sevilla szurkolóit a gyülekezési tilalom megszegése miatt
Figyelmeztették a Sevilla szurkolóit a gyülekezési tilalom megszegése miatt
Fotó: Europress/AFP

Figyelmeztették a Sevilla szurkolóit a gyülekezési tilalom megszegése miatt

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/25 21:38
Figyelmeztették a Sevilla négy labdarúgóját, mert az érvényben lévő tiltások ellenére egy tíz főnél nagyobb összejövetelen vettek részt.

Az andalúz együttesből az argentin Ever Banega, Lucas Ocampos és Franco Vázquez, valamint a holland csatár, Luuk de Jong további nyolc személy társaságában egy kerti partin vett részt, ráadásul a Banega felesége által közzé tett fotón egy vízipipa is látható. Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt jelenleg nem engedélyezett tíz főnél nagyobb csoportok gyülekezése.

"A játékosok példaképek a társadalom számára, így óvatosnak kellene lenniük" - jelentette ki Javier Tebas ligaelnök. "Felhívok minden labdarúgót, hogy kerüljék a hasonló viselkedést. Elővigyázatosnak kell lennünk, hiszen sok ember munkája a tét."

A bajnoki küzdelmeket március 12-én állították le az országban, Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök pedig szombaton jelentette be, hogy júniusban lehet folytatni a bajnokságot. Az újraindulásnak még nincs pontos időpontja - noha a tervek szerint június 11-én épp a Real Betis és a Sevilla városi rangadójával indulhatna újra a La Liga -, jelenleg az élvonalbeli csapatok kiscsoportos tréningeket végezhetnek.

A Sevilla közösségi oldalán a játékosok elnézést kértek viselkedésükért. Az nem derült ki, hogy vár-e fegyelmi eljárás rájuk.

MTI

Hozzászólások