La Liga - A szezon végéig biztosan nem cserél edzőt a Barcelona
A szezon végéig biztosan nem cserél edzőt a Barcelona
Fotó: Europress/AFP

A szezon végéig biztosan nem cserél edzőt a Barcelona

HosszabbitásHosszabbitás
2020/07/18 12:47
A szezon végéig mindenképp Enrique "Quique" Setién maradhat a spanyol bajnoki címét elbukó FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A szakembert a katalán labdarúgóklub elnöke, Josep Maria Bartomeu erősítette meg posztján kettejük péntek esti különtalálkozóján, amelyet a középcsapat Osasunától, csütörtökön hazai pályán elszenvedett meglepő vereség (1-2) miatt tartottak.

Az AS sportlap tudomása szerint a megbeszélésen az elnök támogatásáról biztosította a 61 éves szakvezetőt, akivel kapcsolatban a spanyol és a nemzetközi sajtó is arról írt, hogy hamarosan távoznia kell a barcelonai kispadról. A mielőbbi menesztésről szóló hírek felerősödtek a hétközi kudarc után, jóllehet a címvédés esélyét már korábban elveszítette az újrakezdést követően több pontot elhullajtó Barca az utóbbi tíz meccsét ugyanakkor hiánytalanul megnyerő Real Madriddal szemben, amely így elfoglalta a bajnoki trónt.

Az elnök bizalma azt jelenti, hogy Setién ül a Barcelona kispadján a La Liga vasárnapi zárófordulójában, majd a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján is, amikor Lionel Messiék - az idegenbeli 1-1-es döntetlent követően - a Napolit fogadják augusztus 8-án.

Setién január közepén foglalta el a barcelonai kispadot, szerződése 2022 nyaráig érvényes.

MTI

Hozzászólások